Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Mungo výhonky

0.0
Mungo výhonky

Potřebné ingredience

mungo (koupíme ve zdravé výživě), voda, vhodná nádoba.

Postup přípravy

Mungo namočíme na 12 h (nejlépe přes noc) ve skleněné nádobě. Druhý den vodu slijeme, mungo propláchneme. Nasypeme např. do ustřižené plastové láhve, tu dole na několika místech propíchneme, aby mohla voda odtékat nebo si můžete koupit speciální mističky na klíčení. Každý den několikrát dobře propláchneme, aby byla semena stále ve vlhku. Uložíme na tmavé místo.
Na obrázku jsou semena 3. den klíčení. Můžeme nechat klíčit až 6 dnů. Můžeme klíčit i jiná semena - např. cizrnu, slunečnice, dýni apod. Lze konzumovat samostatně nebo přidat do salátů.
Konkrétně Mungo chutná podobně jako čerstvý hrášek, slunečnice chutná oříškově. Vřele doporučuji, je to jednoduché, chutné a zdravé.

Mungo v plastové láhvi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Judinka 22. 3. 2009, 19:56
URČITĚ VYZKOUŠÍM....MĚ TO VŽDY ZAČALO KVASIT :-( 8o| (N), TAK SNAD MI VÁŠ POSTUP POMŮŽE KE ZDÁRNÉMU VYKLÍČENÍ ^o) ^o)DÁM PAK VĚDĚT (hello)
sluncicko 16. 1. 2008, 23:11
Výhonky Munga klíčíme a jsou opravdu vynikající. Chutnají všem.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie