Dort pavouk

Potřebné ingredience
1 balení velkých lentilek, 6 lékořicových prutů, cca 1 kg marcipánové hmoty, potravinářskou barvu, 1 balení čokoládových granulí, 1 čokoládu na vaření, 100% tuk, sojová tyčinka nebo cukrářská koule.
Postup přípravy
9 žloutků
30 dkg cukru
9 lžiček horké silné kávy
TŘEME AŽ DO ZPĚNĚNÍ.
24 dkg pol. mouky
1 lžička kakaa
špetka prášku do pečiva
9 bílků - sníh
NÁPLŇ
15 dkg mouč. cukru
20 dkg másla
2 tvarohy

Marcipánovou hmotu rozválejte. Vychlazený, krémem protřený a potřený dort opatrně potáhněte tenkou vrstvou marcipánu a dejte do lednice. Pro obarvení marciánu stačí potravin. barvičku rozpustit jen v malém množství vody. Podsypáváme moučkovým cukrem /pokud se lepí/.

Sojovou tyčinku jsem uhnětala do kuličky a obalila zbytkem marcipánu. Ze všech stran namočila do rozehřáte čokolády a ihned obalila v čokoládových granulích - tělo pavouka dejte do lednice ztuhnout.

Nastříkejte čokoládou na na dort vzor pavučiny, nitě a nožičky malých pavoučků.

Ztuhlou kouli dejte na střed pavučiny na dortu a špejlí do ní utvořte symetricky šest otvorů, do nich zapíchněte lékořicové pruty.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
























































