Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

(nejen)BARBIE dort

0.0
(nejen)BARBIE dort

Potřebné ingredience

Velký piškotový korpus: 6 vajec, 140g moučkového cukru, 150g hrubé mouky, 30g rozehřátého másla, tuk a mouku na vymazání formy
Základní máslový krém: 150ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky nebo škrobové moučky, 150-200g másla, 120g moučkového cukru, 1 vanilinový cukr

Postup přípravy

Piškot: Z bílků ušleháme sníh, po částech přidáme 100g cukru a ušleháme dohusta. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme ke sněhu a opatrně vmícháme. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku a vlahé rozehřáté máslo. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a asi 45 minut pečeme dorůžova. Upečený korpus necháme ve formě vychladnout a vyklopíme.

Krém: Mléko s moukou nebo škrobovou moučkou rozmícháme a za stálého míchání uvaříme dohusta. Necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilinovým cukrem a postupně našleháme s vychladlou moučnou kaší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlastina.K 21. 4. 2007, 11:08
Hezký ,jste šikulka (Y) (Y) (Y) Chci se zeptat,jestli to je jedlý papír ta BARBIE a pokud ano,kde jste ho koupila.Já totiž objednávala jedlý papír z cukrárny Vyškov,ale bohužel mi ho neposlali,tak scháním kde jinde bych si ho mohla objednat.Děkuji za odpověď. *-)
Kofilka 21. 4. 2007, 11:32
@Vlastina.K Děkuji za pochvalu ;-) na dortě je jedlý papír který jsem náhodou sehnala u nás v cukrárně. Zkuste se také pozeptat, já na něj přišla náhodou. Nejdřív jsem jej chtěla objednávat od Tortiny ale tam se musí objednat nejméně dva a to se mi nechtělo. Dort je k dnešnímu svátku mojí holčičky Alexandry :-)V. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie