Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Základní chleba od Milky

0.0
Základní chleba od Milky

Potřebné ingredience

380g vody
2 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1-2 lžičky cukru
600g mouky (400g hladké, 100g žitné celozrnné, 100g jiné, např.špaldové)
1/2 sáčku sušeného droždí " s modrým ptákem" Saf nebo 1/4kostky čerstvého
2-3 lžičky drceného kmínu

Postup přípravy

Všechny suroviny dáváme do pekárny v pořadí, jak jsou v surovinách popsané, tedy nejdříve tekuté přísady a potom sypké. Poměry mouky můžeme libovolně měnit, při zachování 600g. Čím více žita, tím bude chleba hutnější a méně vykyne. Pozor na přídavek mouky bez lepku- rýžové, kukuřičné. Té opravdu max.100g . Pro lepší vláčnost můžeme do sypkých přísad dát i sušenou bramborovou kaši, kterou započítáme do 600g. Kdo má rád, může přidat i libovolná semínka. Droždí dáváme nakonec tak, aby nebylo ve styku s vodou, obzvláště při odloženém startu.
Po upečení chléb necháme chvíli v pekárně, vyklopíme na mřížku a vydloubneme háky. Zabalíme do suché utěrky.

Recept je pro chléb velikosti 1300g
Pekárna Unold 8658, program základní, velikost II, kůrka střední, trvání programu 3,30 hod.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Thibault 12. 4. 2011, 18:41
Výborný recept! Chlebík byl výborný a hned zmizel. Budu péct pravidelně. Díky (Y) (Y)
netanet 1. 12. 2009, 16:24
Jani, výborný chlebíček (clamp) díky Vám jsem zvládla svůj první chleba (L) Děkuji Aneta a (X) (Z)
Eva999 18. 3. 2009, 7:09
Opravdu jeden z nejlepších chlebů,co jsem pekla (Y) (Y) (Y) (Y)Eva H.
Leňula*B 23. 9. 2007, 20:50
(Y) (Y) (Y) (Y) jeden z nejoblíbenějších děkujeme (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Sarkas 4. 5. 2007, 19:03
Moc děkuji za bezvadný recept - naší rodině chutnal, chutí i vůní se blíží tradiční Šumavě (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie