(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Králík na hořčici
Potřebné ingredience
Celý králík bez hlavy nebo jen hřbet a stehna, kelímek plnotučné hořčice, sůl, 15 - 20 dkg měkkého salámu (uzené maso).
Postup přípravy
Králíka očistíme, osolíme a celého potřeme i zevnitř hořčicí, nešetříme. Spotřebuji ten kelímek (2 dcl) téměř celý. Vložíme do pekáče, okolo nasypeme salám nakrájený na kostičky, podlijeme vodou a pečeme přikrytý v troubě. Hlavně musíme hlídat, aby byl pořád podlitý vodou, aby se hořčice nepřipálila, pak ztmavne a zhořkne. V půlce pečení obrátíme. Je to vynikající věc, ta hořčice tomu dodá výbornou chuť a přebije tu králičinu. Nejlepší je s bramborovou kaší. Doporučuji vyzkoušet. Jitka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JanekS
(upraveno)
26. 7. 2009, 11:32
Výborné , jednoduché a opravdu to přebije tu králičinu. . Mohu jen doporučit.
anastazia6
(upraveno)
20. 6. 2009, 11:42
Dneska jsem králíka dělala podle vyšeho receptu opravdu musím uznat výborný. Z bramborovou kaší opravdu chutná skvěle. Opravdu také doporučuji.