(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Bezový sirup
Potřebné ingredience
30-35 květů bezu, 2l převažené avšak studené vody, 7 dkg kyseliny citronové, 2 oloupané citrony bez pecek, 2,5 kg cukru
Postup přípravy
Vše kromě cukru dáme vylouhovat na 24 hodin, následně přecedíme přes síto, přidáme cukr a až se cukr rozpustí přelijeme do lahví a uchováme v lednici.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
22. 6. 2010, 18:45
Právě se chystám :o) ale je škoda, že jsou z toho jen 2litry

nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
4. 6. 2009, 16:40
Tenhle sirup se nevaří? kromě převaření vody? tak ten je moc super-zachovají se vitamíny
a když jej zasteriluji tak vydrží i mimo lednici?






nahlásit

ezelva
(upraveno)
5. 6. 2009, 14:40
@Ilonáček
nene, je to bez vaření. Recept mám od kamarádky, dělají ho leta, já letos poprvé testuji
Zda vydrží bez lednice netuším, pro jistotu jsem ho do lednice šoupla. Ale vzhledem ke konzervaci pomocí kyseliny citronové by i bez lednice měl vydržet, resp. pokud ho dříve nevypijeme




nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
6. 6. 2009, 11:32
@ezelva
děkuji

nahlásit