(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
@ Babicovy dobroty @ Omáčky ke grilovaným pokrmům @

Potřebné ingredience
Vše je v postupu.
Postup přípravy
Maminčin sos
400 g zakysané smetany
2 lříce majonézy
5 lžíce sladké thajské omáčky
2 lžičky cukru
pažitka, kopr, petrželka
5 cl láku z okurek
sůl
Dvě zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce sladké thajské omáčky, cukr, sůl, nasekané bylinky a půl deci láku z okurek dobře promícháme.
Rajský sos
1 konzerva nasekaných italských rajčat
1 zralé mango
1 lžička chilli omáčky
sůl
Do nasekaných italských rajčat z konzervy přidáme na malé kostičky nakrájené zralé mango a lžičku chilli omáčky. Vše důkladně promícháme.
Avokádový sos
1 zralé avokádo
2-3 stroužky česneku
1 a půl lžíce bílého jogurtu
sůl
Zralé avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme tři stroužky drceného česneku a jeden a půl lžíce bílého jogurtu. Důkladně promícháme.
Jogurtový sos
1 bílý jogurt
2-3 stroužky česneku
100 g pikantních oliv s papričkou
Do čtvrt litru bílého jogurtu přidáme tři stroužky drceného česneku a 100 g najemno nakrájených pikantních oliv s papričkou. Vše důkladně promícháme.
400 g zakysané smetany
2 lříce majonézy
5 lžíce sladké thajské omáčky
2 lžičky cukru
pažitka, kopr, petrželka
5 cl láku z okurek
sůl
Dvě zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce sladké thajské omáčky, cukr, sůl, nasekané bylinky a půl deci láku z okurek dobře promícháme.
Rajský sos
1 konzerva nasekaných italských rajčat
1 zralé mango
1 lžička chilli omáčky
sůl
Do nasekaných italských rajčat z konzervy přidáme na malé kostičky nakrájené zralé mango a lžičku chilli omáčky. Vše důkladně promícháme.
Avokádový sos
1 zralé avokádo
2-3 stroužky česneku
1 a půl lžíce bílého jogurtu
sůl
Zralé avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme tři stroužky drceného česneku a jeden a půl lžíce bílého jogurtu. Důkladně promícháme.
Jogurtový sos
1 bílý jogurt
2-3 stroužky česneku
100 g pikantních oliv s papričkou
Do čtvrt litru bílého jogurtu přidáme tři stroužky drceného česneku a 100 g najemno nakrájených pikantních oliv s papričkou. Vše důkladně promícháme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Hanka V.
(upraveno)
24. 8. 2009, 13:10
Včera jsem zkoušela maminčin sos, trochu mě zmátlo, že v ingrediencích je uvedeno 5 lžic thajské omáčky a v postupu jen 2 lžíce. Dala jsem tedy 5 lžic a bylo to mírně štiplavé, příště dám jen dvě
Jen se chci zeptat, konzistenci jsem měla jako vodu... Má to tak být? Necháváte tu zakysanku nějak vykapat od vody?


nahlásit

šíšula
(upraveno)
27. 8. 2009, 10:52
@Hanka V.
Dobrý den. ta voda ze zakysané smetany se tam udělá vždycky já to promíchám a je to, když dělám maminčin sos pro manžela tak tam těch lžic dám 5 má rád páliví, ale když si to dělám pro sebe tak tam dám jen jednu a jednu s Worcesterem. Je to taky moc dobrý, většinou sosíček dávám na grilované masíko a to je opravdu Ňaminka.


nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
26. 6. 2009, 14:51
Tak maminčin sos - je úžasný, nemůžeme se toho dojíst
jen jeden poznatek - když se zaleží, tak děsně pálí (rozleží se to chilli) a nemohl to pak sníst ani můj chlap, tak raději přidávám chilli jen do trochy, co hned sníme



nahlásit

šíšula
(upraveno)
26. 6. 2009, 16:37
@JanaHovor
No vidíte tak to je tip pro mě, děkuji já palivé nerada ale můj chlap jo a když se něco slaví tak se pak chlapy předhánějí kdo sní víc pálivé tak to udělám a uvidíme jak to dopadne

nahlásit