(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
moc dobrá koprová omáčka-vareni.cz
Potřebné ingredience
3 lžíce octa,4 lžíce hladké mouky,8 kuliček černý pepř, 1 ks cibule, 750 g hovězí maso, 4 kuličky celé nové koření, 6 dl mléko, 1 smetana ke šlehán,í 1 podle chuti sůl, cukr
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme maso s celým černým pepřem, novým kořením a cibulí, já vařím v papiňáku, jen tak do třetiny ponořené. Poté vývar scedíme do hrnce, ve kterém chceme vařit koprovku. Do vývaru nalijeme mléko a smetanu a mícháme do varu. Poté přidáme omytý a najemno nasekaný kopr. Chvíli povaříme. Dochutíme cukrem. V 1 dl mléka si rozkvedláme 4 lžíce mouky a zahustíme tím omáčku, každý podle sebe, jak chce hustou. Ještě 5 minut provaříme. Po odstavení z ploténky dochutíme octem, cukrem, popřípadě solí. Koprovou omáčku s hovězím podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory a vařenými vejci natvrdo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
20. 4. 2015, 15:52