(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Jahelník

Potřebné ingredience
30 dkg jáhel, 1l mléka nebo 1/2 l mléka a 1/2 l vody, kousek másla, 2 vejce, cukr dle chuti, špetku soli a ovoce dle chuti ( jakýkoli kompot, nastrouhaná jablka, čerstvé ovoce, sušené švestky, rozinky atd
Postup přípravy
Nejdůležitější věc je spařit jáhly horkou vodou, jinak jsou hořké a nebylo by to k jídlu. Já dám do sítka, propláchnu studenou vodou, potom 2 x vařící vodou z konvice a nakonec ještě studenou. Dáme vařit do mléka se špetkou soli a uvaříme kaši. Do horké kaše přidáme kousek másla, osladíme dle chuti a necháme trochu vychladnout, přidáme žloutky a sníh z bílků. Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu kaše, poklademe ovocem a navrch zbytek kaše. Dáme do trouby a pečeme do zlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé