Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept

Jáhelník

0.0
Jáhelník

Potřebné ingredience

tento počet jáhlí a mléka je tak pro dvě osoby, takže je nutno poměr upravit, podle potřeby, takže:
1 hrneček jáhlí ku 3 hrnečkům mléka, já používám jablíčka, ale je vyzkoušeno i jakéhokoliv jiného ovoce. Vanilkový cukr, medík, skořice, vajíčko, a dále se můžou přidat různé druhy oříšků, kokos, prostě se tam dá přidat co kdo miluje :o)

Postup přípravy

Jáhly nejlépe 3 krát spaříme vařící vodou a ještě propereme vlažnou vodou. Dáme do mírně osoleného mléka a vaříme do změknutí obilek (15-20 minutek). Do uvařených jáhlí přidáme nakrájená jablíčka, nebo jiné ovoce, osladíme podle potřeby, já tentokrát měla letní jablíčka, která jsou kyselejší, tak jsem přidala i ten vanilkový cukr a lžičku medíku, a nebylo to vůbec šíleně sladké, tak akorád, a to sladím hodně málo :o) poté se tam přidají další suroviny co kdo chce, já tentokrát dala skořici a kokos. Tuto směs dáme do vymaštěné a vysypané (také jsem použila kokos, jindy dávám strouhanku, mouku v tomto případě nepoužívám) zapékací misky, zalije se rozšlehaným vajíčkem s trošinkou mléka a dá se zapéct do růžova.
To je jeden způsob vaření jáhelníka. Druhý je ten, že do uvařených mírně vychladlých jáhlí se vmíchá žloutek a následně další suroviny a nakonec sníh z bílku, a poté se dá zapéct, ale ten první způsob je chutnější a přijde mi, že stejně nadýchaný, že ten sníh tam roli nehraje vůbec :o)
Je to vynikající moučník, vydrží v lednici, nebo jen tak klidně i 3-4 dny, což je u nás nemožné.
Je to také bezlepkové jídlo.

mňam

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie