Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Opravdu vynikající kuřecí vývar

0.0
Opravdu vynikající kuřecí vývar

Potřebné ingredience

1 kuřecí skelet, 2-3 mrkve, trochu mražené zeleninové směsi
nebo jiná čerstvá zelenina, 1 cibule, 2 vajíčka, 2 lžíce polohrubé mouky, sůl, magi

Postup přípravy

Do papiňáku: do cca. 2 litrů studené vody dáme 1 skelet kuřete (ořezaná kostra se zbytky masa na kostech, v řeznictví to prodávají za 10Kč), sůl, 1 menší cibuli oloupanou vcelku, 2-3 oloupané mrkve vcelku a další zeleninu podle chuti, dávám i různé mražené směsi. V papiňáku vaříme asi 1/2hod, jinak 1hod. Doporučuji papiňák, polévka není vůbec zakalená. Pak vyndáme skelet, obereme a nakrájíme maso, mrkev také nakrájíme, obojí dáme do vývaru a cibuli vyndáme a vyhodíme.
Do hrnečku rozklepneme 2 vajíčka, rozmícháme a přidáme 2 dost plné lžíce polohrubé mouky, rozšleháme to a kapeme do polévky, mícháme, chvilku vypadá kalná, ale jak se vajíčko uvaří, bude krásně průhledná. Podle chuti dosolíme.
Na talíři dochucujeme Magi a výborná je s rohlíkem.

Doporučuji! Chutná jak chlapům tak miminům :-)))

Z čeho budeme vařit.

Všechno dáme do studené vody. Tentokrát jsem neměla čerstvou mrkev, tak mám mraženou směs s mrkví.

Takhle vypadá vývar než do něj nakapu kapání (vajíčka s polohrubou moukou).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

calexaci 23. 8. 2009, 22:13
(Y) (Y) supééér dobrota (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
bubík4 13. 6. 2009, 17:51
Vývar z papiňáku, ach jo :-# :'(
calexaci 23. 8. 2009, 22:13
@bubík4 Já také vařím v papiňáku a to má jen jediný důvod.Energie je drahááá :-@ :-@ :-@ :-@ :-@ :-@ :-@

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie