(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
(ne)čokoládové muffiny pro alergiky- bez vajec, bez krav.mléka, bez kakaa
Potřebné ingredience
Základní recept: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, 1/4 hrnku karobového prášku (nebo dle chuti), 1/4 hrnku oleje, asi 1,5 hrnku mléka (Nutrilonu Pepti (8 odměrek), rýžové, sojové... dle diety). 1 hrnek = cca 2,4 dcl, dle velikosti hrnku můžeme upravovat množství těsta. Na formu s 12 muffiny postačí cca 1/2 uvedené dávky. Karob je náhrada za kakao. Pro nealergiky můžete samozřejmě použít i běžný kakaový prášek.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme řídké těsto, plníme do tukem vymazané formy na muffiny. Můžeme přidat ovoce - sezonní čerstvé, nebo mražené (borůvky, maliny, rybíz), nebo i kompot. Obměnou jsou nasekané ořechy, mandle nebo kokos. Pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 200 st. asi 20 min., zkoušíme špejlí. Po upečení ještě cca 5 min. necháme ve formě, pak vyndáme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé