(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Něco jen pro nás, pro holky:-) Třešňový likéreček (třešnový likér)- Příprava max.10 minut,ale pozdější konzumace:-)))
Potřebné ingredience
Moc toho nepotřebujeme, jen 450 gr. třešní, 3 hrnky vodky(může být i slivovice, nebo rum) a 1-1,5 hrnku cukru.
Postup přípravy
1.Takže umyjeme si třešně, nařízneme je, dáme do větší láhve -alespoň 2,5 litru (např. od okurek, ale kdo nemá, jako já, dá třeba do 2 menších) a zalijeme vodkou.
2. Zavřeme víkem, protřepeme a necháme v chladné a tmavé místnosti louhovat 3-4 týdny.(kdo nemá tmavou místnost, obalí flašku alobalem). Během prvních dnů s láhví vždy zatřeseme, později alespoň 1 týdně.
3. Poté příidáme cukr, a třeseme dokud se nerozpustí. Necháme opět odležet 3-4 týdny a během nich alespoň 1x do týdně láhví opět zatřeseme.
4. Potom přecedíme třešně, tekutý obsah nalijeme do láhve a po 3 měsících přecedíme přes plátýnko a pokud budeme chtít, přidáme ještě trochu cukru.Likérek by měl zrát alespoň 4 měsíce, než se bude konzumovat, ale záleží na každým jak nervově vydrží, já obvykle méně:-)))
2. Zavřeme víkem, protřepeme a necháme v chladné a tmavé místnosti louhovat 3-4 týdny.(kdo nemá tmavou místnost, obalí flašku alobalem). Během prvních dnů s láhví vždy zatřeseme, později alespoň 1 týdně.
3. Poté příidáme cukr, a třeseme dokud se nerozpustí. Necháme opět odležet 3-4 týdny a během nich alespoň 1x do týdně láhví opět zatřeseme.
4. Potom přecedíme třešně, tekutý obsah nalijeme do láhve a po 3 měsících přecedíme přes plátýnko a pokud budeme chtít, přidáme ještě trochu cukru.Likérek by měl zrát alespoň 4 měsíce, než se bude konzumovat, ale záleží na každým jak nervově vydrží, já obvykle méně:-)))
2. Zavřeme víkem, protřepeme a necháme v chladné a tmavé místnosti louhovat 3-4 týdny.(kdo nemá tmavou místnost, obalí flašku alobalem). Během prvních dnů s láhví vždy zatřeseme, později alespoň 1 týdně.
Všimněte si, na levé straně je likérek podle tohoto receptu, na pravé straně podle dalšího, (který vám také napíšu). U tohoto jsou třešně dole u toho druhého nahoře.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivaja
(upraveno)
2. 7. 2012, 19:39
Mám dotaz ten cukr se dá až po těch 3-4týdnech?
janula33
(upraveno)
23. 6. 2011, 20:08
ja to skúsim s višnami, mnam
Marcela 1980
(upraveno)
28. 7. 2010, 14:44
zensky s cim to bude lepsi s vodkou nebo rumem???
itinka007
(upraveno)
12. 7. 2009, 12:59
dneska jsem obírala třešno-višně ty jsou trochu menší než normální třešně tak nevím jestli je mám taky každou naříznout nebo ne,prosím poradte budu to dělat poprvé děkuji
MazelBoruvka
(upraveno)
2. 8. 2009, 17:26
@itinka007
já bych to udělala, kvůli šťávě..
MazelBoruvka
(upraveno)
5. 7. 2009, 15:44
TAk jsem třešně naložila do rumu a vhodila do sklepa...jsem zvědavá co z nich bude.. mám v plánu třešničky nasáklé rumem pak namáček v čokoládě a myslím, že budu mít ještě jednu mňamku..
7.8
(upraveno)
26. 6. 2009, 12:12
dělám i z višní-je to mňamka. Višně pak ještě použiju,tak že do nich naleju rum a do vánoc mám do pečiva i na košíčky .
charteris
(upraveno)
25. 6. 2009, 22:14
Můžeme v průběhu třepání ochutávat?
gucci envy
(upraveno)
26. 6. 2009, 11:54
@charteris
No, taky jsem nad tím přemýšlela, ale zatím jsem neochutnala a vydržela
Ilonáček
(upraveno)
22. 6. 2009, 13:45
cirrri
(upraveno)
22. 6. 2009, 13:38
znam, je to namka navic doporucuji to same se svestkami
zuzkanow
(upraveno)
22. 6. 2009, 11:05
Šup s Vámi do oblíbených a jdu na třešně díky
gucci envy
(upraveno)
22. 6. 2009, 11:14
@zuzkanow
rozumim, až bude hotovo tak si dáme