Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Něco jen pro nás, pro holky:-) Třešňový likéreček (třešnový likér)- Příprava max.10 minut,ale pozdější konzumace:-)))

0.0
Něco jen pro nás, pro holky:-) Třešňový likéreček (třešnový likér)- Příprava max.10 minut,ale pozdější konzumace:-)))

Potřebné ingredience

Moc toho nepotřebujeme, jen 450 gr. třešní, 3 hrnky vodky(může být i slivovice, nebo rum) a 1-1,5 hrnku cukru.

Postup přípravy

1.Takže umyjeme si třešně, nařízneme je, dáme do větší láhve -alespoň 2,5 litru (např. od okurek, ale kdo nemá, jako já, dá třeba do 2 menších) a zalijeme vodkou.
2. Zavřeme víkem, protřepeme a necháme v chladné a tmavé místnosti louhovat 3-4 týdny.(kdo nemá tmavou místnost, obalí flašku alobalem). Během prvních dnů s láhví vždy zatřeseme, později alespoň 1 týdně.
3. Poté příidáme cukr, a třeseme dokud se nerozpustí. Necháme opět odležet 3-4 týdny a během nich alespoň 1x do týdně láhví opět zatřeseme.
4. Potom přecedíme třešně, tekutý obsah nalijeme do láhve a po 3 měsících přecedíme přes plátýnko a pokud budeme chtít, přidáme ještě trochu cukru.Likérek by měl zrát alespoň 4 měsíce, než se bude konzumovat, ale záleží na každým jak nervově vydrží, já obvykle méně:-)))

2. Zavřeme víkem, protřepeme a necháme v chladné a tmavé místnosti louhovat 3-4 týdny.(kdo nemá tmavou místnost, obalí flašku alobalem). Během prvních dnů s láhví vždy zatřeseme, později alespoň 1 týdně.

Všimněte si, na levé straně je likérek podle tohoto receptu, na pravé straně podle dalšího, (který vám také napíšu). U tohoto jsou třešně dole u toho druhého nahoře.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivaja 2. 7. 2012, 19:39
Mám dotaz ten cukr se dá až po těch 3-4týdnech?
janula33 23. 6. 2011, 20:08
ja to skúsim s višnami, mnam (Y) (Y)
Marcela 1980 28. 7. 2010, 14:44
zensky s cim to bude lepsi s vodkou nebo rumem???
itinka007 12. 7. 2009, 12:59
dneska jsem obírala třešno-višně ty jsou trochu menší než normální třešně tak nevím jestli je mám taky každou naříznout nebo ne,prosím poradte budu to dělat poprvé :) (Y)děkuji (clamp) (clamp) (clamp)
MazelBoruvka 2. 8. 2009, 17:26
@itinka007 já bych to udělala, kvůli šťávě.. :)
MazelBoruvka 5. 7. 2009, 15:44
TAk jsem třešně naložila do rumu a vhodila do sklepa...jsem zvědavá co z nich bude.. (D) mám v plánu třešničky nasáklé rumem pak namáček v čokoládě a myslím, že budu mít ještě jednu mňamku.. |:o) (zajic) (hello)
7.8 26. 6. 2009, 12:12
dělám i z višní-je to mňamka. Višně pak ještě použiju,tak že do nich naleju rum a do vánoc mám do pečiva i na košíčky . (Y) (Y) (Y)
charteris 25. 6. 2009, 22:14
Můžeme v průběhu třepání ochutávat? :)
gucci envy 26. 6. 2009, 11:54
@charteris No, taky jsem nad tím přemýšlela, ale zatím jsem neochutnala a vydržela ;-)
Ilonáček 22. 6. 2009, 13:45
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
cirrri 22. 6. 2009, 13:38
znam, je to namka (Y) navic doporucuji to same se svestkami (D)
zuzkanow 22. 6. 2009, 11:05
Šup s Vámi do oblíbených a jdu na třešně ;-) ;-)díky (L)
gucci envy 22. 6. 2009, 11:14
@zuzkanow :-D rozumim, až bude hotovo tak si dáme (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie