Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Trubičky z lístkového těsta, ořechové hřebeny

0.0
Trubičky z lístkového těsta, ořechové hřebeny

Potřebné ingredience

Lístkové těsto (300 g hladké mouky OO extra, 2 žloutky, ocet, voda, sůl, 1 máslo), sníh (4 bílky, 200 g krystalu, ocet), ořechová náplň (200 g ořechů, 150 g cukru, 2 lžíce rumu, 3 lžíce mléka nebo vody).

Postup přípravy

Lístkové těsto:
1. těsto: 200 g hladké mouky, 2 žloutky, 1 lžíce octa, do 1 dl doplnit vodou, špetka soli - řádně propracovat.
2. těsto: 100 g hladké mouky, 1 máslo.
První těsto zpracujeme, rozválíme na obdélník, doprostřed položíme druhé těsto a zabalíme. Rozválíme na obdélník asi 50x15 cm. Přeložíme na 5x a dáme na 1-2 hodiny do lednice uležet. Potom znovu rozválíme obdélník na šířku délky trubiček a znovu na 5x přeložíme. Před dalším použitím rozkrojíme na 3 části. Z každé části vyválíme placku širokou na délku trubičky. Rádlem krájíme pruhy asi 3 cm široké a namotáme na formičku trubičky.
Z této dávky je asi 30 velkých nebo 50 malých trubiček.

Trubičku po upečení plníme sněhem. Na 1 těsto 4 bílky, 200 g kryslatu, trošku octa - šleháme nad párou. Po vychlanutí plníme trubičky.

Náplň: 150 g cukru, 2 lžíce rumu a 3 lžíce mléka nebo vody svaříme, pak vmícháme 200 g ořechů - necháme vychladit. Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky. Doprostřed klademe ořechovou náplň, přehneme, okraje stlačíme a nařežeme. Můžeme potřít vajíčkem. Po upečení pocukrujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie