Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Slané pečivo z listového těsta - lososové paštičky

0.0
Slané pečivo z listového těsta - lososové paštičky

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta a vejce na potření Na náplň 1. : 1 kelimek tvarohového sýru tartar s lososovou příchutí 1 lžíce majonezy pár kapek citronu Na náplň 2. : 15 dkg másla lžíce sardelové pasty¨ 1 lžíce jogurtu (na zjemnění) Na zdobení: plátek uzeného lososa¨ kousek citronu černý kaviar petrželka nebo jiná zelená bylinka

Postup přípravy

Z listového těsta vykrájíme tvořítkem kolečka, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem. Z druhé půlky těsta vykrájíme také kolečka avšak s vnitřním otvorem /jako když děláme linecká kolečka/.
Můžeme použít vroubkované tvořítko a vykrojenou výplň také upéct, hodí se nám pak na dozdobení.
Kolečka s vykrojeným středem pak opatrně přeneseme a poklademe na plná kolečka na plechu, opět potřeme vejcem /dbáme na to, abychom nepotírali boky, těsto by při pečení tolik nevyběhlo/.

Pečeme v troubě vyhráte asi na 170° cca 15 minut. Pokud chceme zajistit, aby nám při pečení paštičky neměnili tvar /těsto nabývá a listuje/, přikrejeme plech zlehka pečícím papírem ještě než vložíme do trouby.

Vychladlé paštičky plníme některou z uvedených náplní a zdobíme podle fantazie. Nejlepší jsou čerstvé, pečené tentýž den, dají se však jíst s úspěchem i druhý den.

Zdobení 1

Zdobení 2

zdobení 3

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 13. 10. 2020, 11:54
Vypadají moc hezky (clamp) (clamp) (clamp)
gonzar 18. 8. 2010, 21:08
Krásné paštičky, asi je brzy vyzkouším. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie