Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

KYNUTÉ KNEDLÍKY S BORŮVKOVÝM ŽAHOUREM, MÁSLEM A CUKREM

5.0
KYNUTÉ KNEDLÍKY S BORŮVKOVÝM ŽAHOUREM, MÁSLEM A CUKREM

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky, 1 lžíce droždí (ne sušeného, ale vcelku), 1-2 hrnky mléka, 1 lžička cukru, 1 vejce, sůl, troška hladké mouky (cca 2 polévkové lžíce), moučkový cukr, máslo

Postup přípravy

Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, posypeme troškou hladké mouky a utvoříme kvásek. Mouku, sůl a vejce smícháme s kváskem a vypracujeme těsto, které se nebude lepit na stěny mísy (pokud se těsto lepí je potřeba přidat hladkou mouku) a necháme na teplém místě vykynout (já přikrývám čistou utěrkou). Když je těsto vykynuté, tak lžící ponořenou do hladké mouky (aby se těsto nelepilo) nabíráme těsto a dáváme na hl. moukou poprášenou podložku, vál nebo linku. Kdo chce může z tohoto těstat dělat knedlíky plněné, já dělám neplněné a k tomu ovocnou omáčku. Vytvarujeme knedlíky a vložíme je do vroucí vody a vaříme 5 minut pod pokličkou a 3 minuty odkryté-mezitím je obrátíme. Po vyjmutí knedlíky propíchneme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Polijeme rozpuštěným máslem, žahourem a posypeme cukrem.
DOBROU CHUŤ!!!

BORŮVKOVÝ ŽAHOUR
2 hrnky borůvek podlijeme 2 lžícemi vody a rozvaříme s 2 lžícemi cukru. V kelímku sladké smetany rozmícháme lžičku solamylu a přilejeme k rozvařeným borůvkám a krátce povaříme. Žahour je výborný ke kynutým knedlíkům, lívancům, palačinkám.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 6. 7. 2021, 13:25
Musím zkusit ten žahour,borůvky mám na zahradě :-)
P.A.V.L.A 7. 1. 2014, 16:58
díky za recept, je to vzpomínka na dětství, Moc nám tenkrát chutnalo.
cetina 13. 10. 2010, 7:42
Dobrý den paní Kateřino, děkuji za super recept (Y) jak na kyn. knedlíky tak i na Žahoura. Zkoušela jsem poprvé knedlíky min. víkend a včera jsem je dělala zase, můžeme se po nich úplně "utlouct". (Y) Ještě jednou díky. (F) Jana Š.
lenkahudy 3. 8. 2009, 12:16
Zkoušeli jsme =) a když se ještě přidá povidlová náplň jsou prostě výborné. Díky (Y)
Blafa 15. 7. 2009, 10:33
(Y) :-) :-D (H) ;-) :-$ [A] :-p (F) |:o) (L) (K) *-) (clamp) (N) :-o :-( 8o| :-S :-@ (6) :^) |-) +o( :-# :'( 8-| :-| ^o) (tudledudle) (wash) (mp) (@) Hej to sou drsný smajlíci (child1) (flower) (pack)
famfulka 7. 7. 2009, 7:58
vypadají vyborně je zkusím ,ale máme už jen meruně ;-) (zajic) (child9)
Zrušený účet 7. 7. 2009, 16:53
@famfulka Karin nezoufejte-dejte místo borůvek meruňky a je to (L)
Ilonáček 7. 7. 2009, 0:15
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie