Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Vynikající ovocný jahelník

0.0
Vynikající ovocný jahelník

Potřebné ingredience

250 g jáhel, 1 l mléka, 2 vejce, 3 lžíce třtinového cukru, 50 g másla, špetka soli, 500 g libovolného ovoce (použila jsem směs malin, ostružin, jahod a černého rybízu) může být i zavařené

Postup přípravy

Dáme vařit mléko se špetkou soli. Mezitím jáhly 3x spaříme horkou vodou a poté propláchneme studenou. Necháme okapat a vsypeme do vroucího mléka. Rozvaříme na kaši.

Máslo se žloutky a cukrem utřeme dohadka a vše vmícháme do kaše. Nakonec zlehka vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Polovinu kaše rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku, rozložíme ovoce a překryjeme zbývající kaší.

Ve středně vyhřáté troubě zapečeme dozlatova (asi 20 min.)

Po vyjmutí necháme mírně zchladnout a krájíme na kostky. Každou porci jsem ozdobila pekanovými ořechy a přelila javorovým sirupem. Kdo má rád, může posypat i skořicí. Je to opravdu vynikající a zdravá pochoutka!!

Dobrou chuť!

Hotový jahelník

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ajinkaj 9. 11. 2014, 12:53
Opravdu vynikající (Y)přidala jsem zakysanou smetanu a dělala s meruňkami a nahoru ještě kousky másla, na závěr polila kompotem a výborný. Děti snědly všechno a to je co říct :-p Děkuji za tento recept, budu dělat častěji.
lindulak 1. 7. 2011, 13:47
výborné (Y) (Y) (Y) dnes som robila tento nákyp. ešte som pridala malý tvaroh a ovocie - čerešne zo záhrady. mňam, sme si pochutnali. (clamp)
famfulka 18. 7. 2009, 18:47
zdravím,hm sbíhají se mi sliny určitě zkusím ,jáhle mám a vypadá to skvěle pak písnu jak nám chutnalo (Y) (D) (kytara)
alfleila 18. 7. 2009, 21:41
@famfulka Také přeji hezký večer! Určitě budu moc ráda, když písnete jak se vám jahelník povedl. Snad nebudete litovat! :-$
vevey 14. 7. 2009, 13:20
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2126291 moc děkuji..to mi chutná ;-)...nabídnu odpoledne ségře a jejim dětem..díky (flower) Jen ten javorový sirup..jsem si ještě nepořídila ..naposled mě odradila spotřeba do 4 týdnů po otevření 8-|, ale koupím !!!!
alfleila 14. 7. 2009, 20:56
@vevey (clamp) (clamp) (clamp) Povedený jahelníček!! A s nektarinkama to muselo být vynikající!! No on ten javorový sirup není zrovna moc levná záležitost, ale s tou spotřebou do 4 týdnů, bych si moc starosti nedělala, já ho uchovávám otevřený v lednici, nic se mu tam nestane (Y)
kalimera 7. 7. 2009, 7:54
Täk to je zase něco pro mne ^o), něco podobného jsem si dělávala kdysi se sušeným ovocem (jidlo), myslím, že dnes (witch) do obchodu pro jáhly ;-).
alfleila (upraveno) 14. 7. 2009, 21:06
@kalimera Taky občas dělávám se sušenýma švestkama, ale zahradnímu ovoci se nic nevyrovná (zajic) (zajic) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie