Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY 1 KUŘECÍ MASO

0.0
CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY 1 KUŘECÍ MASO

Potřebné ingredience

VŠE MOŽNÉ

Postup přípravy

MINUTKA „GYROS“:
Plátky kuřecího masa naklepeme, ochutíme kořením Gyros, potřeme hořčicí s křenem a obalíme v polohrubé mouce. Smažíme v rozpáleném tuku. Po opečení dáme na jednu stranu plátek anglické slaniny, na druhou stranu plátek sýra Eidam. Vložíme zpět do pánve slaninou dolů a krátce (do rozpuštění sýra) osmahneme. Podáváme s brambory (nejlepší jsou „americké“) a zeleninovou přílohou.
KUŘE V BYLINKOVÉM TĚSTÍČKU:
Vymícháme těstíčko ze 2 vajec, trochy mléka, 3 lžic hladké mouky, 1 lžíce Solamylu, 1/2 prášku do pečiva, nasekaných bylinek (petrželka, oregano, bazalka), Vegety nebo soli. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném tuku. Podáváme s hranolky, bramborovou kaší, zeleninovým salátem.
KUŘE NA ČÍNSKÝCH POLÉVKOVÝCH NUDLÍCH:
Do pekáče dáme rozpuštěné máslo, rozlámané čínské nudle, koření (podle chuti), cibuli nakrájenou na kolečka a kuřecí maso nakrájené na kousky, podlijeme vodou. Během pečení často podléváme. Podáváme bez přílohy.
KUŘECÍ ROLÁDKY:
Plátky kuřecích řízků naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý kousek masa položíme plátek sýra a šunky. Svineme do roládky, zajistíme nití nebo jehlou. Obalíme v hladké mouce a prudce opečeme v rozpáleném tuku. Podlijeme horkou vodou a dusíme v tlakovém hrnci 20-30 minut. Šťávu zahustíme zakysanou smetanou. Podáváme s brambory nebo rýží.
KUŘECÍ KOUSKY V SEKANÉ:
Smícháme 1 kg mletého masa, 1 rohlík (namočený v mléce), 2 vejce, 1 pokrájenou cibuli, pepř, sůl a dobře propracujeme. Do vymazaného pekáče dáme mleté maso, zatlačíme kousky osoleného kuřecího masa. Posypeme kmínem a v troubě upečeme doměkka. Podáváme s bramborovou kaší.


ZAPÉKANÉ KUŘECÍ ŘÍZKY:
4 kuřecí řízky, 2 cibule, 1 kapie, 150 g slaniny, 150 g sýra Eidam, šlehačka, sůl. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naskládáme do tukem vymazaného pekáčku. Poklademe vrstvou nakrájené cibule, slaniny, kapie a na kostičky nakrájeného sýra. Zalijeme šlehačkou a zapečeme. Podáváme s opékanými brambory.


KUŘECÍ MASO S BROKOLICÍ:
Zbytky kuřecího nebo pečeného masa pokrájíme na kousky, opečeme na oleji, přidáme růžičky uvařené brokolice a zalijeme šlehačkou. Mícháme do zhoustnutí. Přidáme uvařené těstoviny, dochutíme solí, pepřem a na talíři sypeme strouhaným sýrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 13. 7. 2009, 12:15
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie