Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Marcipán ze sušeného mléka!!!

0.0
Marcipán ze sušeného mléka!!!

Potřebné ingredience

150 g sušeného mléka

270 g kvalitního moučkového cukru

30 g ztuženého tuku

50 g tekutého medu

1 lžička rumu

několik kapek mandlového aroma

2-3 lžíce vody

Postup přípravy

Sypké přísady prosejeme, smícháme, přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu (s tekutinami opatrně, hmota musí být dostatečně tuhá, i když tvárná).

Je-li hmota tuhá příliš, při rozvalování či zpracovávání praská. Tuto vadu odstraníme, když přikápneme malé množství vody, nebo hmotu přepracujeme navlhčenýma rukama.

Když je hmota naopak řidší, lepí se a nedrží tvar. Hmotu napravíme, když do ní zapracujeme prosátou směs moučkového cukru a sušeného mléka (v poměru 2:1).

Chceme-li hmotu obarvit, přidáme potravinářské barvivo rozpuštěné v nepatrném množství vody.

Hmotu můžeme skladovat i velmi dlouho. Je třeba ji zabalit do mikrotenu a uložit v chladnější místnosti. Hmota sice ztuhne, ale lze ji rozdrobit a znovu zpracovat. Druhý způsob je nahřát ji asi 20 sekund v mikrovlnce, hmota změkne a pak se s ní lépe pracuje. Pokud je zpracovávání obtížné, je dobré si navlhčit ruce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 30. 7. 2009, 19:40
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie