(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jednoduchý moučník s pudingem
Potřebné ingredience
Těsto 2 hrnečky hl. mouky, 1 hrneček mléka, necelý hrneček oleje, 1 kypřící přášek, 4 vejce, necelý hrneček cukru, 1 vanil. cukr, 2 lžíce kakaa.
Puding - klasický vanilkový, jen nedělejte s 1/2 litru, ale z méně, ať je hustší, do pudingu zašlehat nějakých 50g másla a cukr dle chuti
Ovoce - nej jsou asi meruňky, já dávám kompotované.
Pečící papír.
Postup přípravy
Těsto - vše smícháme dohromady, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem ( já ještě vymažu trochou oleje ). Na těsto vyskládáme ovoce nakrájené na kousky. Uděláme si puding a ten nalijeme cik cak do těsta. Dáme péct tak na 180 stupňů, asi půl hodiny. Pak buchtu nechat dobře vychladnout ( kvůli pudingu, já jsem to krájela ještě teplé a proto je to ještě tekuté !!!! viz foto ) a hodně pocukrujeme a baštíme. Je moc dobrá!!! Vláčná, je taková strakatá, jak je tamavé těsto a světlý puding, tak to zajímavě vypadá.
Tak vypadá před pečením
Před pečením a šup do trouby
Pocukrovaná a nakrojená, ještě jsem ji krájela teplou, tak puding není ustydlý.
Nakrojená, je to okraj, tak to tak pěkně nevypadá.
A nakrojeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Anyes
(upraveno)
23. 3. 2010, 20:09
Tak už se peče. V troubě to spíš vypadá jako pizza s hooodně sýrem, jak je nahoře ten puding. Už se těším, jak si dáme.
mrazikova
(upraveno)
14. 8. 2009, 11:12
Dobrý den Andrejko, včera jsem pekla tuto buchtu. Byla výborná pochválil jí i můj přítel. Tento recept mohu jenom doporučit. Anička
spelinka
(upraveno)
15. 8. 2009, 21:26
@mrazikova
moc děkuji, jsem ráda, že chutnalo
Hyzule
(upraveno)
10. 8. 2009, 10:57
Tohle miluje manžel.zpráší skoro celý plech.Takže vyzkouším podle vašeho receptu
spelinka
(upraveno)
11. 8. 2009, 9:44
@Hyzule
Zkuste a dejte vědět
sima1974
(upraveno)
9. 8. 2009, 15:42
Tak je v troubě,jsem zvědavá jaký bude.
spelinka
(upraveno)
10. 8. 2009, 10:54
@sima1974
Tak jaký????????????
lumka
(upraveno)
8. 8. 2009, 17:48
A ještě nahoru zakysanou smetanu po upečení,místo cukru a nemá to chybu
spelinka
(upraveno)
8. 8. 2009, 20:08
@lumka
To bych mohla zkusit, děkuji za tip
Ilonáček
(upraveno)
8. 8. 2009, 14:59
spelinka
(upraveno)
8. 8. 2009, 17:29
@Ilonáček