Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

ČESNEKOVO-ZELENINOVÝ HRNEC PLNÝ DOBROT

0.0
ČESNEKOVO-ZELENINOVÝ HRNEC PLNÝ DOBROT

Potřebné ingredience

Ingredience pro 3 - 4 porce : 400g velmi libové vepřové kýty, zmrazená zeleninová směs VOK MALAYSIA - 325g, 2 velké pórky, 2 palice česneku, 3 střední cibule, 1.mrkev, 2 kostky slepičího bujónu, sojová omáčka, sůl, pepř, olej.

Postup přípravy

Marinování cca 2 hodiny.
Příprava pokru 30 minut.

TOTO NA MĚ ČEKALO DOMA, KDYŽ JSEM SE VRÁTILA Z PRÁCE :))))

Příprava : Odblaněnou vepřovou kýtu nakrájíme na menší kousky do marinovací misky. Zlehka osolíme, dle chuti přidáme asi 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje a palici prolisovaného česneku a opepříme. Promícháme, a dáme na 2 hodiny marinovat do lednice.Mezitím si do jiné misky připravíme nahrubo nakrájené 3 cibule, a nahrubo nakrájenou druhou palici česneku. Oba pórky nakrájíme na kolečka a rozdělíme na 2 stejné hromady. Do jedné přidáme také na slabší kolečka nakrájenou mrkev.

Postup : Ve větším hrnci na oleji zlehka osmahneme připravenou misku cibule a česneku.
Přidáme marinované maso a zprudka zatáhneme. Za stáleho míchání smažíme už na mírnějším plameni cca 5 minut a poté odstavíme. Maso by mělo být křupavé a měkké.Do druhého hrnce si uděláme slepičí vývar z 0,4 l vody a 2. kostek bujónu. Přivedeme do varu a přidáme zeleninovou směs VOK MALAYSIA a hromádku pórku s mrkví. Vaříme cca 15 minut, až se voda skoro vyvaří a zelenina je měkká. Poté na minutu přidáme druhou hromádku pórku a jen zlehka orestujeme, aby byla druhá várka pórku jen ohřátá a neztratila specifickou chuť.
Znovu zprudka ohřejeme hrnec s masem a ještě cca minutu smažíme. Po ohřátí masa do něj přidáme zeleninovou směs z druhého hrnce a zlehka , ale pečlivě promícháme.
Jako přílohu sem zvolil rýži, nebál bych se ani hranolek nebo amerických brambor.
Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie