Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Čokoládový dort s ostružinami

0.0
Čokoládový dort s ostružinami

Potřebné ingredience

Jak dostat do svých potomků ostružiny, které jsou moc zdravé, urodilo se jich letos hodně a děti vám řeknou, že oni je nemusí? Na stránkách Pečení je radost jsem našla tento recept, upekla, byl výborný, ale..... Po druhé jsem si ho upravila a s výsledkem jsem spokojená, tak se s vámi můžu podělit.

Postup přípravy

Korpus: 4 vejce, 200 g krupicového cukru, 240 g hladké mouky, 25 g kakaa, 60 ml oleje, 60 ml vlažné vody.
Krém: 300 g ostružin, 4 plátky želatiny, 250 ml Rama cremefine na šlehání, 400 g bílého jogurtu, 100 g moučkového cukru.

Korpus: Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme prosátou mouku s kakaem a vodu s olejem. Dno dortové formy o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem (já ho tam přiskřípnu a odstříhnu) a vymažeme papír olejem. (Nebo celou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, jak je kdo zvyklý.) Pečeme v předehřáté troubě na 180°C (já pekla 25 minut).

Krém: Rozmícháme jogurt s cukrem a v jiné nádobě ušleháme šlehačku dotuha. Plátky želatiny namočíme v trošce studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Pak vylijeme přebytečnou vodu, želatinu za stálého míchání slabě zahřejeme, až se rozpustí. Je to hned. (Pozor, nesmí vařit! ) Jogurt smícháme s želatinou a pak zlehka zapracujeme šlehačku. Krém necháme v ledničce chvilku tuhnout. (Nechala jsem asi tak 10 minut.)

Vychladlý korpus prořízneme asi tak ve dvou třetinách, potřeme polovinou náplně, kterou ale nedáváme až úplně ke kraji, asi 1 cm necháme volný. Položíme většinu ostružin a přikryjeme je zbytkem krému, upravíme okraje. Vrchní díl korpusu rozdrobíme a drobečky posypeme krém. Dort pocukrujeme a dozdobíme zbylými ostružinami. Necháme v ledničce ztuhnout přes noc.

Je to taková dobrotka, že už si připadám jak závislák.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mach 12. 8. 2009, 8:14
Ten vypadá báječně (clamp) (clamp) (clamp)
spero 12. 8. 2009, 8:32
@Mach Díky. (L) (L)
Luciášš 12. 8. 2009, 7:57
(C)ještě káva chybí-škoda jen , že já a želatina nejde dohromady +o( 8o|
gonzar 11. 8. 2009, 22:23
Ivuš, tak za tento recept jsem ráda. U nás ostružiny teprve budou, tak ho zkusím, je moc krásný a myslím, že bude i výborný. (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (hello) (hello) (hello)
Ilonáček 11. 8. 2009, 21:07
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie