Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Pivovarský tokáň

0.0
Pivovarský tokáň

Potřebné ingredience

600 g vepřového masa (kýta, ramínko)
2 cibule
5 stroužků česneku
(1 červená feferonka)
sůl
4 lžíce oleje (sádla)
3 lžíce hladké mouky
1 gulášová kostka
1 lžička sladké mleté papriky
2 dl světlého piva
1 zelená paprika (silnostěnná)
4 lžíce strouhaného sýra

Postup přípravy

Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle osmahneme. Maso poprášíme moukou a necháme asi půl minuty za stálého míchání zasmahnout. Gulášovou kostku rozdrobíme do hrnečku, zalijeme horkou vodou a rozpustíme. Vše přilijeme k masu a zamícháme. Osolíme, přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a přilijeme pivo. Opět promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme, až je maso měkké. Zatím si rozkrojíme papriku, odstraníme jadérka, papriku opláchneme a nakrájíme na proužky. Obdobně si připravíme i feferonku - vypadá hezky, když je feferonka červená a paprika zelená, ale na chuť to samozřejmě nemá vliv. Obojí přidáme asi pět minut před koncem úpravy masa, promícháme a ještě chvíli povaříme. Na talíři posypeme nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Podáváme s rýží (dobrá je i kari rýže).

Při přípravě dietnější varianty vynecháme mouku a můžeme také vypustit feferonku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ADOSEK 19. 11. 2009, 17:20
:-$ :-$ :-$TAK DNESKA DĚLÁME NA VEČEŘI :-) :-)JSEM ZVĚDAVÁ JAK TO BUDE CHUTNAT (D) (pl)VYPADÁ TO MOC HEZKY TAK JSEM NEODOLALA
pitoluci 31. 8. 2009, 11:06
DOBRÝ DEN MARTINKO, VÝBORNÝ RECEPTÍK!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y)SICE JSEM TAM NEPŘIDÁVALA FEFERONKU (NEJSME NA PÁLIVÉ) ALE BYLA TO BOMBA!!!!! (pl) (pl) (pl) (B) (B) (B) DÍKY LUCKA (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie