(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kynutý koláč
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky,špetka soli,80g moučkového cukru, 1dl vlažného mléka, 30g droždí, 1 lžíčka pískového cukru, 1dl oleje, 2 žloutky
Postup přípravy
Prosátou mouku promícháme se solí a moučkovým cukrem.
V 0,5dl vlažného mléka rozmícháme droždí, pískový cukr a necháme asi 10 minut kynout.
Kvásek vlijeme do připravené mouky, přidáme olej, 0,5 dl mléka, žloutky, vymísíme hladké těsto a necháme vykynout na teplém místě.
Po vykynutí děláme koláče nebo buchty.
V 0,5dl vlažného mléka rozmícháme droždí, pískový cukr a necháme asi 10 minut kynout.
Kvásek vlijeme do připravené mouky, přidáme olej, 0,5 dl mléka, žloutky, vymísíme hladké těsto a necháme vykynout na teplém místě.
Po vykynutí děláme koláče nebo buchty.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
3. 9. 2009, 9:08
Scrapbook na míru
(upraveno)
2. 9. 2009, 21:05
Dnes jej pekla má dcerka... je vynikající