Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Zapečené jáhly s dýní Hokkaidó a tofu

0.0
Zapečené jáhly s dýní Hokkaidó a tofu

Potřebné ingredience

Na 4 porce: 150 g jáhel, 500 - 750 g dýně Hokkaidó, 1 balení tofu (jakákoliv příchuť - můžete použít i seitan, ďobačky,...), 2 velké cibule, 2 lžíce másla, 150 g tvrdšího sýra (parmazán, feta, balkán,...), 4 lžíce nahrubo posekaných vlašských ořechů, sůl, pepř (kdo má rád ostřejší tak chilli)

Postup přípravy

Jáhly několikrát spaříme horkou vodou a v osolené vodě vaříme asi 20 min. doměkka. Dýni neloupeme, pouze omyjeme a nakrájíme na kostky, které také vaříme v osolené vodě téměř doměkka.

Mezitím si ve velké pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm na větší kusy nakrájenou cibuli. Stáhneme z ohně a vmícháme uvařené jáhly, dýni, na kostičky nakrájené tofu (seitan, ďobačky,...), polovinu nastrouhaného sýra, 2 lžíce ořechů a vše důkladně promícháme a dle chuti okořeníme.

Směs přendáme do zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem a v troubě zapékáme při 180 °C asi 15 min. Nakonec posypeme zbylými dvěma lžícemi ořechů a ještě krátce zapečeme.

Podáváme se zeleninou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalimera 3. 9. 2009, 13:22
Nádhera a určitě velká dobrota (Y). Myslíš, že by mohla být i obyčejná dýně ze zahrádky ;-) *-)?
alfleila 3. 9. 2009, 20:29
@kalimera Určitě mohla, a myslím, že nejen dýně, ale i cuketa nebo třeba lilek, hmm :-)
kalimera (upraveno) 4. 9. 2009, 18:40
@alfleila No jo lilek, cuketa, to je nápad (*)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie