Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Nejúžasnější těstoviny mojí mamky - špagety zapečené s bešamelem

0.0
Nejúžasnější těstoviny mojí mamky - špagety zapečené s bešamelem

Potřebné ingredience

Originální název je Telecí řízek Orlov........ balíček špaget, maso kuřecí či vepřové či telecí, hrst sušených hub (sušené jsou důležité), máslo, hl.mouka, mléko asi 3/4 litru, 1 smetana, 1 větší cibule, eidam sýr cca 30dkg

Postup přípravy

Špagety uvaříme a dáme do pekáče. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a opečeme na pánvi aby bylo tak na půl hotové (už jsme použili i maso v konzervě a taky to bylo dobré). Maso si dáme na talíř a na výpek dáme sušené houby, zalijeme trochou vody a chvíli povaříme, pak nalijeme na špagety a promícháme (sušené houby tomu dodávají tu správnou chuť, zkoušeli jsme i žampiony nebo mražené houby, ale není to ono). Cibuli si nakrájíme nadrobno a sýr si nahrubo nastrouháme, trochu si necháme stranou na konečné posypání. Do kastrůlku si dáme máslo tak čtvrtku velké kostky, necháme rozehřát a přidáme mouku tak bysme měli hustou jíšku, kterou rozvaříme mlékem, mícháme metlou a povaříme, pak do té omáčky přidáme smetanu, nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhaný sýr. Necháme přejít varem a odstavíme. Na špagety nalijeme víc než půlku omáčky, promícháme, poklademe plátky masa a nalijeme zbytek omáčky, posypeme zbytkem strouhaného sýra. Pečeme asi hodinu v předehřáté troubě cca na 180°C (mám horkovzdušnou). Přeji dobrou chuť, je to opravdu výborné. Foto dodám až budeme zase vařit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kojal 12. 1. 2011, 13:00
(Y) |:o) Já jsem je dnes dělala na oběd a jsou vynikající. (pl) Děkuji za novou inspiraci. (wash) Krásný den. (child1) Jarmi (hello)
Andrejuša 11. 1. 2011, 12:25
Před sedmi minutami jsem dala pekáč do trouby :-$ ...teď už jen čekáme... (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie