Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Jemná krémová brokolicová polévka - i pro batolata

0.0
Jemná krémová brokolicová polévka - i pro batolata

Potřebné ingredience

1 brokolice, 1 malá cibule nebo 1/2 velké, stroužek česneku - nemusí být, 1/2 litru Natur bylinkového bujonu, mléko (popř. smetana - bude to jemnější), troška oleje, špetka muškátového květu, sůl

Postup přípravy

Brokolici nejprve připravíme v páře, stačí chvíli - dokud je krásně zelená, když je tam moc dlouho začíná šednout a ztrácí se také hodně vitaminů. Na oleji zpěníme cibulku a na plátky nakrájený česnek, přidáme brokolici, kterou jsme po vyndání z páry pokrájeli. Chvilku osmahneme a zalijeme bujonem. Krátce povaříme, přidáme mléko (já přidávám od oka a také podle toho kolik polévky chci). Ještě krátce povaříme. Ochutíme solí, muškátovým květem, popř. trochou pepře. Brokolici nemusíme dlouho vařit, nevadí, že nebude úplně měkká. Polévku necháme chvíli vychladnout a rozmixujeme ručním mixerem dohladka.
Dobrou chuť:-))

Polévka je výborná, myslím, že by mohla přesvědčit i malé prďolky, kteří tuto zeleninu odmítají. Můj roční syn se olizoval až za ušima:-))

Detail

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Beatrice4 22. 11. 2010, 20:52
Vyborna!!!!!!!!!!!! Uz jsem ji delala nekolikrat (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) a miluje ji jak mala, tak manzel, ale i tchyne ji chvalila |:o) |:o) |:o) |:o) Dekuju a doporucuji vsem :-) :-) :-) Petra
Moncicak77 3. 2. 2010, 10:40
Kamčo (F) zrovna jsem dodělala vaší polévku a musím říct,že je opravdu moc dobrá (clamp) (clamp),místo mléka jsem dala smetanu,ale jelikož bylo málo brokolice a víc vody,tak byla moc řídká,přidala jsem lžíci hl.mouky a rozmixovala,do toho jsem přidala rozkvedlané celé vajíčko a nechala povařit :-) výsledek je vynikající (Y) děkuji za receptík (L)
Poup 31. 1. 2010, 12:05
Tak jsem dělala dneska a malé (19měsíců) opravdu moc chutnala...přidala jsem brambor, smetanu (mlíko jsem nedávala) a mňam...Nám jsem jí pak dosolila a je opravdu moc dobrá!! (Y) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie