Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Lehký vajíčkový salát Rychlík :o))) - odpovídá i dělené stravě!

0.0
Lehký vajíčkový salát Rychlík :o))) - odpovídá i dělené stravě!

Potřebné ingredience

rajčátka, barevné papriky,cibule, vejce, hořčice, kečup, sůl, pepř, tvrdý sýr 30%, domácí majolka, zakysanka light

Postup přípravy

Tento receptík jsem právě splácala z toho, co mi zbylo doma v lednici - potřebovala jsem rýýýýýýchlou večeři a nechtělo se mi letět do krámečku :o))) Trošku jsem se inspirovala jedním receptem z MMB, ale opravdu jen trošku a vymyslela jsem si svou variantu ;o)

Tááááákže: Cibulku nakrájíme hoooodně najemno, nakrájíme zeleninu /kousky jaké máte rádi - my větší :o) / a nastrouháme na hrubo tvrdý sýr. Do misky, si dáme majolku /dělala jsem ji podle receptu z MMB - Majonéza bez vajec - moooc dobrá/, zakysanou smetanu, sýr, sůl, čerstvě mletý pepříček :o))), hořčici, kečup a promícháme. Do tohoto mišmaše :o))) dáme nakrájenou cibulku a zeleninku a dobře promícháme. Nakonec vmícháme nakrájená vajíčka /já je tlačila přes kroužek :o))), ale mohou být i na větší kousky - opět jak kdo rád/. No a tím končíme :o))) Pak mi jen naskočily boule za ušima a funím tu při přepisování tohoto receptu :o) Měla jsem to bez .... (samo ne bez oblečení, ale bez přílohy :o)) ale určitě by to bylo výýýýborňoučké s opečeným toustíkem :o)))

Nepíšu sem záměrně kolik čeho dát - každý si musí množství uspůsobit své rodince - ale pokud by snad někdo chtěl Rychlíka pro dvě osoby, jak jsem ho teď dělala, dobrá ;o))): tak jsem měla asi 5 vajec, 5 rajčat, 1 žlutou papriku, 2 velké lžíce majolky, 2 velké lžíce zakysanky, 1 střední cibulku, lžíci kečupu a lžíci hořčice.... ale jak říkám - každý jak má rád :o))) Dobrou chuťku!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kiki26873 16. 4. 2009, 11:41
Hani super recept..už mám salát v lednici na vychlazení a recept v oblíbených :-) aspoň jsem spotřebovala vejce, které syn vymrskal (velikonoce10) a bude (pl) mňamka k večeři a chlapům možná ještě ke svačině (smich) (Y) Kristýna
ellianka 20. 8. 2008, 15:49
Skvělý salátek (Y) (Y) (Y) (Y), právě jsem ho dodělala a myslím že do večeře nevydržím a seže .... ho (zajic) (zajic) (zajic). díky za super recept |:o) |:o) |:o)
pavlinice 27. 10. 2007, 10:36
*-)Nechci prudit,ale i tento váš recept mě trochu zaskočil.Nezajímám se o dělenou stravu,ale píšete,že tento salát odpovídá i dělené stravě. *-)Porovnáme si např. pouze dvě potraviny a to jsou rajčata a vejce.Rajčata patří mezi neutrální potravinu,vejce mezi bílkoviny a tím pádem to znamená,že to do dělené stravy nemůže zapadat.Jinak k receptu nic nemám. :-$
ajaja19 15. 1. 2008, 20:14
@pavlinice No pravidlo dělené stravy je nemíchat bílkoviny a škroby, neutrální se může míchat jak se škrobem, tak s bílkovinou, Takže to je podle zásad dělené stravy.
hanyhany 8. 2. 2008, 10:23
@ajaja19 Díky Andrejko, je vidět že paní se o dělenou stravu opravdu nezajímá a nic o ní neví. Tak ať příště neprudí, že jo? ;-)
klamer 28. 7. 2007, 19:45
Tak já jsem se pro změnu inspirovala Vámi :-D :-D :-D a v ledničce jsem našla 3 rajčata, 5 vajíček, kelímek přírodního sýra cotage, zbytek jarní cibulky. Vše jsem smíchala, osolila, opepřila a super! Díky za nápad (F) (F) (F)
hanyhany 7. 8. 2007, 20:09
@klamer A vo vo vo vo vo tom to je! (Y) (Y) (Y) Super!!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie