Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

PEČENÁ KRŮTÍ KÝTA NA JABLÍČKÁCH ŠPIKOVANÁ SUŠENÝMI ŠVESTKAMI

0.0
PEČENÁ KRŮTÍ KÝTA NA JABLÍČKÁCH ŠPIKOVANÁ SUŠENÝMI ŠVESTKAMI

Potřebné ingredience

1kg krůtí kýty vcelku i s kůži, 50g sušených švestek, 2 velká jablíčka, kmín cély, kmín drcený, tymián, sůl, jalovčinky, voda, med

Postup přípravy

Kýtu prošpikujeme švestkami ze všech stran, osolíme okmínujeme, posypeme tymiánem, Na dno pekáčku nákrájíme na měsíčky oloupaná jablíčka a pár kuliček jalovčinek. Vložíme maso a podlejeme vodou. Pečeme tak dlouho dokud není maso měkké potom odkryjeme potřeme medem a pečeme na kůrčičku přeléváme výpekem.
Podávámé s bramborem. Já to dělám na Štědrý večer a dávám k tomu bramborový salát (dietní)

PS: kdo by to chtěl ještě vylepšit tak se dá dát do švestky slanina a špiknout to sní.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JANUŠKA. 27. 1. 2010, 17:13
dobrý den ,tak jsem zkusila Váš receptík,bylo to moc dobré ;-),jen možná těch jalovcových kuliček dám příště víc,neměla jsem tedy kýtu,jen takový kus kostry,moc masa tam nebylo 8o|,ale i tak to bylo moc fajn,příjemná změna |:o)díky za tip (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie