(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
normální svíčková od taty
Potřebné ingredience
maso nejlépe svíčkovou, ale může být jakékoliv maso třeba kuřecí. Zelenina co dům dá ( cibule, mrkev. petržel...), bobkový list, majoránka, sůl, pepř, nové koření, lžíce citronové šťávy, trochu nastrouhané citrónové kůry, lžíce marmelády, šlehačka nebo zakysaná smetana, mouka.
Postup přípravy
Dej vařit maso, pěkně dlouho, aby se rozvařilo, vedle začni vařit zeleninu s kořením. Udělanou zeleninu můžeš buďto rozšlehat nebo přepasírovat. Po pasírování je máčka jemnější. Slej dohromady, přidej citr.kůru, š´távu, marmeládu, šlehačku a nakonec zahusti moukou rozkvedlanou v mléce.
Mouku nech řádně rozvařit. Nejlepší svíčková je odležená. Podávej s knedlou, plátkem citrónu, nebo jakýmkoliv ovocem( ananas, broskev). Nezapomeń na vínečko!
Mouku nech řádně rozvařit. Nejlepší svíčková je odležená. Podávej s knedlou, plátkem citrónu, nebo jakýmkoliv ovocem( ananas, broskev). Nezapomeń na vínečko!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé