Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Zapečený Pangasius ( vietnamský sumeček)

0.0
Zapečený Pangasius ( vietnamský sumeček)

Potřebné ingredience

Pangasius-filety,1kelímek smetany,120g balkánského sýra,1 vejce,svazek petrželky,50g másla,olivový olej,strouhanka,sůl,pepř,cibule,stroužek česneku.

Postup přípravy

Filety pangasiuse rozložíme do pekáčku(zmrzlé nenecháváme povolit) a pokapeme olivovým olejem(nesolíme balkánský sýr který budeme dávat na vrch je slaný dost) a dáme péci do trouby asi na 20min.Mezitím si připravíme zapékací marinádu.Do misky si dáme změklé máslo,najemno nastrouhaný balkánský sýr,najemno nakrájenou cibili,utřený česnek,najemno nasekanou petrželovou nať,pepř,vejce,a smetanu.Vše promícháme vidličkou a přidáme 4 lžíce strouhanky,která nám marinádu pěkně zahustí.Vznikne taková řidší kašička,kterou ochutnáme a popřípadě ještě osolíme(já už nesolila).Rybu vyndáme z trouby a tuto marinádu na ní pěkně rozprostřeme a dáme péci asi na dalších 20-30min.Výpek,který pustí během prvního pečení nesléváme!!!!!! vše se nám krásně vypeče a na rybě se udělá krásná kůrčička..Podáváme s bramborovou kaší a salátem.Dobrou chuť.


Recept je můj hokus-pokus k nedělnímu obědu(prostě marináda vznikla z toho co bylo po ruce).Kdyby se vám něco nezdálo klidně dejte vědět a ráda vám poradím.Myslím,že výsledek stojí opravdu za to,ryba byla výborná.

Rybu dáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a dáme péct asi na 20min.

Mezi tím si připravíme z uvedených surovin zapékací marinádu

Po dvaceti minutách pečení rybu vyndáme a potřeme vzniklou hmotou a dáme znovu zapéct asi na 20-30min.

Vše se nám krásně zapeče,já podávala s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.Bohužel jsem nestihla jídlo nafotit naservírované na talíři,bylo hned snědené........

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vevercak78 15. 3. 2010, 16:21
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
lucinek11 8. 12. 2009, 14:18
Jé, vždyť jsi vlastně psala že tam je petrželka, tak už mi to je jasný. Ale stejně už to peču s nivou, tak snad to bude taky dobrý.Tak se omlouvám.
lucinek11 8. 12. 2009, 8:46
Katko prosím Tě, píšeš že tam dáváš balkánský sýr, ale na obrázku to vypadá, že tam je niva. Tak prosím napiš, co tam je, myslím že balkán je bílý sýr.
kurel 12. 11. 2009, 9:43
(Y) (Y) Díky za super receptík, včera jsem dělala a byl hned pryč. Skvělé!!! Moc chválím. (clamp) (clamp)
Katybety 12. 11. 2009, 19:56
@kurel Jsem ráda,že vám chutnalo (radost) (radost) (radost) (radost) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie