Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 172 návštěvníků)

Hrášková polévka a la Zdeněk Pohlreich ANO, ŠÉFE!

0.0
Hrášková polévka a la Zdeněk Pohlreich ANO, ŠÉFE!

Potřebné ingredience

drůbeží bujón, hrášek (čerstvý nebo zmražený), pórek, cibule, česnek, máslo, smetana, pepř, sůl, rohlík

Postup přípravy

Na másle osmahneme bílou část pórku, stroužek česneku, půlku větší cibule a hrášek (u zmraženého celý sáček). osolíme, opepříme, přilejeme vývar, tak aby sahal asi 2cm nad zeleninu a chvíli povaříme. potom rozmixujeme a přepasírujeme vše přes sítko. zjemníme smetanou a znovu promixujeme. podáváme s osmaženým rohlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 29. 9. 2014, 22:52
(Y)
martina0202 29. 9. 2014, 20:04
Bujon bez glutamátu není, vždy to obsahuje kvasnicový extrakt a to je glutamát bohužel :(
Zrušený účet 6. 3. 2018, 10:26
@martina0202 Ale je, třeba tento, kupuju už nějaký rok https://www.dm.cz/dmbio-zeleninovy-vyvar-bez-drozdi-v-kostce-p4010355325235.html
Haničko sluničko 12. 12. 2013, 11:13
Mnami, tak to je naprosto bezkonkurencni polivcicka (Y) diky moc za recept Hanka (clamp)
Dougie 10. 2. 2014, 20:06
@Haničko sluničko Děkuji moc :-)) MEJTE SE KRAAASNEEEEE (Y)
Olynka 7. 2. 2013, 10:43
Vynikající hráškovka (zajic) (zajic) Vařila jsem dětem a super. Přidala jsem bio kuřecí bojun pro rýpavce ,-) ,-)
Dougie 11. 2. 2013, 13:56
@Olynka Diky Leni :-) To s tim bujonem je trefna poznamka :-p ,-) (Y)
Aaalenkaaa 28. 10. 2012, 9:40
nevím, kdo tu řeší ty bujóny pořád *-) já teda do polévek dávám pouze bio-bujón, je bez glutamátu a bez éček, pouze sůl, sušená zelenina
HedvikaSibyla 24. 9. 2012, 21:17
Jé tuhle polévku děláme už léta, vařila mi ji babička jako malé ,-) To ještě nikdo nevěděl, že nějaký Pohlreich existuje :-D A je fakt vynikající!
Veruhaa 24. 9. 2012, 20:45
Proč bychom se měli zdržovat s vývarem (který se mj. vaří skoro sám), když můžeme dětem naservírovat porci velmi výživného glutamánku, žejo. Fascinuje mě, jak lidi dokážou zmrvit tak jednoduchou polévku, jako je hráškový krém. Dovolit si označit recept s bujonem za dílo Pohlreicha, to je vážně nehoráznost.
Marcela 1980 24. 9. 2012, 21:02
@Veruhaa Veroniko, predstavte si, ze uz existuji i bujony bez glutamatu (L). Kam chodite nakupovat *-), ze to nevite 8o|
Xena 16. 7. 2012, 23:32
Kačko (L)Děkuji je výborna (Y) (Y)
nikibureska 22. 5. 2012, 12:51
Kačko, tak jsem ji dnes také udělala.. Ale protože jsme se synem přiběhli domů před 12 hodinou, tak jsem neměla čas dělat vývar - tudíž jsem použila bujón a vůůůbec nám to nevadilo.. zato hrášek jsem měla od loňska zamražený ze zahrádky (Y) Dále jsem neměla pórek, takže bez, ale i tak byla výýýýýborná, sytá a 2letý syn zbaštil plné dva šufánky, i s rohlíkem ,-)
Dougie 27. 5. 2012, 13:35
@nikibureska Zdravím :-) tak to jsem ráda, že vám chutnala. moje holčičky (2r, 5r) ji mají taky moc rády :-) a s vývarem se nezdržuju, dělám to vždycky s kostkou bujónu a je to super (clamp) pěkný den Katka (leto)
pajuska15 29. 12. 2011, 9:19
http://www.zdenekpohlreich.cz/kniha Vážně - odvolávat se na mediální tvář odporu k umělým dochucovadlům a jako první ingredienci použít bujon? Nebo jste snad měla na mysli pročištěný vývar z kuřete se zeleninou- tedy boullion? Asi ne, že? Bába nebo sníh, vývar nebo kostka.
umpopo 5. 1. 2012, 9:40
@pajuska15 když už jste u Polreicha, tak již několikrát uvedl, že v soukromí se cpe kečupem a vaří z kostky,ale to není mediálně zajímavé.. (H)
Dougie 5. 1. 2012, 20:00
@umpopo Tak to je trefný komentář :-) díky Gábi :-) myslím, že je to stejně jedno jestli bujon nebo vývar, ať si to každý vaří jak chce.....já mé recepty nikomu necpu :-) napsala jsem to jen proto, že se mi ta polévka zdála super a pohlreicha mám ráda, vím, že by nevařil nic hnusného.....
Evelyn123 29. 12. 2011, 10:10
@pajuska15 Píše snad něco Kateřina o kostce bujónu? Kdybyste četla pozorně tak paní v receptu píše: přilijeme vývar. Já si myslím, že kdyby použila kostku bujónu, tak napíše např.: zalijeme vodou a vhodíme kostku bujónu. Ale to je vedlejší, vy jste další rýpalka, která se tu čerstvě přihlásí, ničím se tu nepředvedla a dává sem svá moudra ,-) Zřejmě další "okounice" a tak si dejte odchod (witch)
Lenpod 4. 1. 2012, 9:17
@Evelyn123 Evičko, v surovinách je opravdu napsán drůbeží bujón........ A já jsem ráda , že Z. Pohlreich nemá rád používání nejen bujónů..... Je to sice pohodlné, ale čerstvý vývar je zdravější, neboť upravuje pH organismu, dodává minerální látky, které potřebujeme k neutralizaci kyselin. A pokud nemáme čerstvý vývar můžeme vařit bez něj, sice to není tak "dobré", ale naučíme se cítit i jiní chutě. Zato je to přirozenější a zdravější... (L) A Kačenko, polévka je jistě dobrá...omlouvám se za odbočení (zajic).
kuse82 14. 11. 2012, 14:48
@Lenpod Slovo bujón původně znamená silně zredukovaný vývar, který lze udělat i doma. Před použitím se zředí vodou. V receptu není napsáno "bujón z kostky".
Evelyn123 11. 1. 2012, 13:07
@Lenpod Ale ano, Leni, máte pravdu s tím čestvým vývarem (Y) Já to pobrala tak, že Kačka do polévky vlila vývar z drůbeže, tedy doma uvařený. Ale to je pro mne fakt vedlejší, ta rýpavá paní mě docela nabrkla ,-). mějte se hezky (L) (F)
Dougie 5. 1. 2012, 9:21
@Lenpod MIlá Lenko, Evo a Pavlíno, děkuji za vaše názory. přeji pěkný den. K.
Evelyn123 11. 1. 2012, 13:08
@Dougie (F) (F) (F) (hello)
konopaska 2. 7. 2011, 12:50
(jidlo) (clamp) (Y) :-p (pl) polévka je opravdu vynikajícíííí |:o), u nás pytlíkovou hrachovku nikdo nechce, ale dnes z těch čerstvých hrášků.....to si všichni pomlaskávali a ta barvička ...no kráááása a labůůůžo! :-)
Jitka z Brna 24. 3. 2011, 8:37
tak včera jsem vyzkoušela a je moc dobrá. (Y) (F)
iris861 4. 1. 2011, 14:29
Dnes jsem dělala a je (Y) (Y) (Y) I malé moc,moc chutnala ,-) ,-) (L) (L) (L)
Dougie 5. 1. 2011, 18:35
@iris861 Super! naše berušky ji taky milují :-)
leenkii 27. 12. 2010, 14:43
(Y) Výborná, úspěch u celé rodiny (Y) Díky za vložení receptu (F)
Dougie 5. 1. 2011, 18:35
@leenkii Není zač :-) jsem ráda :-)
Pavlína Čadová 23. 9. 2010, 18:09
Vynikající polévka, pórku jsem dala jen trochu a cítit nebyl. Chutnala celé rodině (Y)
Dougie 4. 11. 2010, 20:21
@Pavlína Čadová Děkuji moc, že vám všem chutná, to je super :-)) díky Zdeňku.....
cammelia 23. 8. 2010, 13:23
Vyzkoušela jsem ji, ale nepřesvědčila mě, cítila jsem z toho příliš ten pórek. Dětem to moc chutnalo, ale pro mě to mělo chuť pórkové polévky.Takže až budeme dělat hráškový krém, asi zůstaneme u naší osvědčené verze hráškového krému, která je s jíškou a sterilovaným hráškem, bez pórku, cibule i česneku. Tuhle si nechám v záloze jako obměnu - dobrou pórkovo-hráškovou polévku.
LeňaV. 6. 3. 2010, 12:52
Musím říct, že polévka je výborná. (Y) I když já jsem z toho měla spíše kaši, ale svůj účel (nasytit hladovou rodinu) to splnilo a všichni si moc pochutnávali.
Mach 9. 1. 2010, 12:26
Vyzkoušeno,polévka je výborná (Y) (Y) (Y)
petka1 6. 1. 2010, 21:41
Právě jsem jí dovařila na zítra k obědu a je teda supééér |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)moc děkuju za receptík (F) (F)
Verisek11 30. 12. 2009, 12:28
Lepší jsem ještě nejedla. :-p :-p :-p
Dougie 30. 12. 2009, 21:11
@Verisek11 DÍÍÍÍÍÍKY MOC, JSEM RÁDA, ŽE VÁM CHUTNÁ. VAŘÍM JI ČASTO I NAŠÍ MALÉ (child9)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie