Andulčina polevka
Potřebné ingredience
600g brambor,3 střední mrkve,150g hrašku předvařenýho,1porek ,olivový olej ,mletý pepř, muškátový ořišek, drcený kmín,1 kostka zeleninového bujonu.
Postup přípravy
Brambory nakrajíme na kostky,zalijeme vodou (ccaa1,5l) , osolíme a společně s bujonem vařime asi 10 min.
Mrkev a porek nakrajíme na tenká kolečka .Na trošce oleje osmažíme porek,přidáme mrkev a hrašek a chvíli smažime společně .Z hrnce s uvařenými bramborami jich asi polovinu vybereme a přidáme na panev k zelenině .Zamíchame a všechno dohromady opekáme 5-10min.Pak vmíchame lžičku kminu ,špetku pepře a přistrouhame kousek muškatového oříšku.Brambory zbylé v hrnci ve vývaru rozmixujeme dohladka pomorným mixerém .Vsypeme osmaženou zeleninu a promíchame povaříme asi tak 5min .Podle chuti dosolíme sypeme petrželkou.
Mrkev a porek nakrajíme na tenká kolečka .Na trošce oleje osmažíme porek,přidáme mrkev a hrašek a chvíli smažime společně .Z hrnce s uvařenými bramborami jich asi polovinu vybereme a přidáme na panev k zelenině .Zamíchame a všechno dohromady opekáme 5-10min.Pak vmíchame lžičku kminu ,špetku pepře a přistrouhame kousek muškatového oříšku.Brambory zbylé v hrnci ve vývaru rozmixujeme dohladka pomorným mixerém .Vsypeme osmaženou zeleninu a promíchame povaříme asi tak 5min .Podle chuti dosolíme sypeme petrželkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé