Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

JAROŠOVSKÝ KYNUTÝ ČERT

0.0
JAROŠOVSKÝ KYNUTÝ ČERT

Potřebné ingredience

750 g polohrubé mouky
350 ml mléka
10 dkg rozpuštěného tuku
1 vejce + 1 žloutek
20 g kvasnic
3 lžíce medu
5dkg cukru
špetka soli
25 ml rumu
špetka anýzu
hrozinky, hřebíček
proutky na metličky, červená paprika

Postup přípravy

Polovinu mléka,kvasnice a cukr necháme kynout, v míse smícháme mouku, cukr, tuk, vejce a 1 žloutek, koření a aroma a nakonec nakynuty kvasek.
Přidáme zbytek mléka a vypracujeme těsto, které necháme kynout.
Na plech vložíme alobal a na něj pokládáme vytvořené čerty.
Těsto rozdělíme na šest kousků a z těch čerty vymodelujeme-tělo jako cop ze tří, ruce ze dvou pramenů.
Čerta dohotovíme hrozinkymi, ktere pouzijem na oci, paprikou jazyk atd. podle sebe.
Upečeme do zlatova a potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se čertíci leskli.
Je to velká dobrota, nejen perníčky člověk je na Mikuláše živ :))))
Je to pekařská tradice, která pochází od mojí sestry ještě ze studentských dob, kdy jsme z nich měly stejnou radost jako mají dneska děti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 3. 12. 2009, 10:45
a je tak dobrý jako pivečko???!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
stambi 2. 12. 2009, 18:48
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie