(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
JAROŠOVSKÝ KYNUTÝ ČERT
Potřebné ingredience
750 g polohrubé mouky
350 ml mléka
10 dkg rozpuštěného tuku
1 vejce + 1 žloutek
20 g kvasnic
3 lžíce medu
5dkg cukru
špetka soli
25 ml rumu
špetka anýzu
hrozinky, hřebíček
proutky na metličky, červená paprika
Postup přípravy
Polovinu mléka,kvasnice a cukr necháme kynout, v míse smícháme mouku, cukr, tuk, vejce a 1 žloutek, koření a aroma a nakonec nakynuty kvasek.
Přidáme zbytek mléka a vypracujeme těsto, které necháme kynout.
Na plech vložíme alobal a na něj pokládáme vytvořené čerty.
Těsto rozdělíme na šest kousků a z těch čerty vymodelujeme-tělo jako cop ze tří, ruce ze dvou pramenů.
Čerta dohotovíme hrozinkymi, ktere pouzijem na oci, paprikou jazyk atd. podle sebe.
Upečeme do zlatova a potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se čertíci leskli.
Je to velká dobrota, nejen perníčky člověk je na Mikuláše živ :))))
Je to pekařská tradice, která pochází od mojí sestry ještě ze studentských dob, kdy jsme z nich měly stejnou radost jako mají dneska děti.
Přidáme zbytek mléka a vypracujeme těsto, které necháme kynout.
Na plech vložíme alobal a na něj pokládáme vytvořené čerty.
Těsto rozdělíme na šest kousků a z těch čerty vymodelujeme-tělo jako cop ze tří, ruce ze dvou pramenů.
Čerta dohotovíme hrozinkymi, ktere pouzijem na oci, paprikou jazyk atd. podle sebe.
Upečeme do zlatova a potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se čertíci leskli.
Je to velká dobrota, nejen perníčky člověk je na Mikuláše živ :))))
Je to pekařská tradice, která pochází od mojí sestry ještě ze studentských dob, kdy jsme z nich měly stejnou radost jako mají dneska děti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
3. 12. 2009, 10:45
a je tak dobrý jako pivečko???!!!!!!
stambi
(upraveno)
2. 12. 2009, 18:48