Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Bílá paní

0.0
Bílá paní

Potřebné ingredience

4 až 5 kuřecích prsíček, 3 stroužky česneku, asi půl brokolice - jen růžičky, niva (kupuji balenou - jinak cca 15 dkg), smetana ke šlehání, kysaná smetana, olej, sůl, pepř, bylinková sůl a třený česnek - cca 1 stroužek.

Postup přípravy

maso nakrájíme na nudličky, na pánvi rozpálíme olej a do horkého vložíme maso, osolíme mírně, niva je slaná, tak ať to nepřeženeme, opepříme a orestujeme.
Mezitím si nakrájíme 3 stroužky na tenké plátky a přihodíme k masu a opečeme s masem, ne moc, aby nezhořkl, k tomu přidáme nasekané růžičky brokolice, orestujeme společně a zalijeme smetanou ke šlehání, kdo chce víc omáčky, může dát smetany dvě, přivedeme k varu a nasypeme nastrouhanou brokolici a na mírném ohni provaříme cca 10 minut, omáčka krásně zhoustne. Vypneme plamen, přidáme kysanou smetanu, která chuť zjemní a ještě jeden rozetřený stroužek česneku a bylinkovou solí (kupuji v DM) dochutíme.
Podáváme s hranolky nebo bramborem, může být i tatarka.
Kdysi dávno tu byl podobný recept, ale už je to delší dobu co zmizel, já jsem podle něj tenkrát zkoušela a recept jsem si upravila do téhle podoby.
Dobrou chuť, Pavlína :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie