Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Cukroví 2009 vč. vánočky

0.0
Cukroví 2009 vč. vánočky

Potřebné ingredience

Letošní cukroví, co bylo dobré :-) Tak abych to nezapomněla. Většina receptů je tady od Vás. Děkuji.

Postup přípravy

Linecké těsto:
500 g hladké mouky
2 žloutky
1 kg másla
500 g cukru
citron.kůra
vanilkový cukr

Rohlíčky:
280 g hl.mouky
70 g cukru
40 g ořechů
210 g másla
2 žloutky

Vánočka - pouze z poloviční dávky!!!
1kg. polohrubé mouky, 18dkg. cukru písku, 22dkg. omastku ( stela, hera, sádlo ), 1 celé vejce a 3 žloutky, 1/2 l mléka, kvasnice 3/4, citrónovou kůru, rozinky a mandle dle svého uvážení, špetku nastrouhaného muškátového oříšku (pozn.: pro manžela málo sladká, příště o trochu víc cukru)

MÁSLOVÉ SNĚHULKY naše NEJ cukroví...recept po prababičce

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

těsto: 280g hladké mouky, 280g másla (Hera), 3 žloutky, trochu citronové šťávy- dáme odpočinout do chladu sníh: 3 bílky, 420g jemného krystalu nebo krupice rozpis pro pol.dávku: 140g hl.mouky,140g másla,2 žloutky,citr.štáva 2 bílky, 280g cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin připravíme vláčné těsto a dáme vychladit.Mezi tím vyšleháme sníh.Prosím,já to dělám ručně.Nemám žádnou zkušenost se šlehačem na tento sníh.Šlehá se přiblížne 20-25 minut,pokud možno,stále a jedním směrem.Doporučuji podstrčit drahé polovičce,je to trochu makačka.

Sníh je hotový, když už pěkně tuhne a dělá takové špičky...je pevný a nestéká.
Naplníme cukrářský sáček,celá dávka se tam vejde.

Vyválíme těsto,těsto se podsypává hladkou moukou,vykrájíme kolečka,přeneseme na pech a na to nastříkáme kopečky(sněhulky).

Dáme péci do mírně teplé trouby.Já peču na 150-160 stupňů.Sněhulky by měly být lehounce narůžovělé.
Jak dlouho přesně nevím,já už to odhaduji podle oka,tak těch 8 minut,možná 10.Doporučuji troubu sledovat,po druhém pechu je to fofr.

Je to možná pro někoho pracné,ale toto cukroví už po tom nemusíte vzít do ruky (myslím tím další plnění nebo zdobení).Vždy mělo úspěch....u nás mizí jako první!!!
Pokud dobře dávkujete,sníh by měl přesně vystačit na celé těsto.

Pozn:v původním receptu se na vyválené těsto maže sníh a pak se krájí tyčinky(hůlčičky)-takže někdo ten recept dělá takhle,mě to přijde pracné a patlavé,tak jsem si vymyslela tyto kolečka...dobře se to dělá,je toho víc a dobře se to jí,šup do pusy a nechat rozplynout (žádné drobení)


Rafaelo ze salka z DP

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dělala jsem to z dvojité varky 400g kokosu,2 Salka,1 mandle=V míse na obalování ještě 100g kokosu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Salko jsem jsem nalila do DP pridala jsem kokos Nechám chvilku míchat, pak oškrabu stěny pekárny a nechám domíchat. Program mám na 15 minut, ale nechávám tak 5 min., úplně to stačí. Mám DP Moulinex XXL .Já když dělám rafaelo tak tam do vnitř mandle nedávám protože je nemám ráda ani to neobaluju v kokosu i tak je to moc dobré!!!!!!!!!


MAROKÁNKY


BANÁNY V ČOKOLÁDĚ s piškotem


Vosí hnízda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto:200g rozdrc.piškotů,200g moučk.cukru,100g máslo,4 lžíce rumu,2 lžíce kakaa,1 van.cukr Krém: 120g máslo,120g m.cukr,1 van.cukr,vaječný koňak nebo( žloutek+rum)

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozdrtit piškoty,nebo nastrouhat,spracovat v pevné těsto,nechat odležet v lednici,formu vysypat m.cukrem a naplnit těstem,pak vydloubnut díru, do který dát krém a položit na piškot


KRAPLE (výborné)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dkg hladké mouky, 30 dkg másla, 2 žloutky, 4 lžíce mléka, 1 lžíce octa, 1 lžíce rumu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny dáme na vál a zpracujeme v těsto,necháme 1/2 hodiny odpočinout.
Poté rozválíme na plát silný cca 0,6 cm a vypichujeme různé tvary,cukroví se při pečení krásně nafukuje a uvnitř vznikne dutinka :-)
Teplé balíme v cukru.Těsto se nesmí nechat dlouho přeležet je potom tuhé !!

Sněhové pusinky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 29. 12. 2009, 15:36
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)prosím recept na banány v čokoládě s piškotem děkuji
Staples 5. 1. 2010, 17:39
@Ilonáček Je to jednoduché. Nachystáte si sáček piškotů a banány nakrájíte na kolečka (já krájím cca půl centimetru). Vezmete piškot, na něj dáte banán a přiklopíte dalším piškotem. Vznikne Vám taková koule. A tu pak ponořím do rozpuštěné čokolády a nechám ztuhnout. Piškoty nasají banán a jsou pak takové měkké a je to mňam a rychle mizí. Uchovávám v ledničce.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie