(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
rizoto z jednoho hrnce.. rychlá a chutná večeře
Potřebné ingredience
rýže (používám od vitany), 2ks kuřecí čtvrtky, cibule, mrkev, hrášek (mražený), kukuřice (mražená) .. případně další oblíbené zeleniny.. samozřejmě množství se mění dle potřeby.. toto jsou cca 3-4porce.
Postup přípravy
Uvařit kuřecí čtvrtky do měkka. obrat a nakrájet maso. na oleji zpěnit cibulku (jen zesklovatět, ne do hněda), přidat nakrájené kuřecí maso, nasypat omytou rýži (dávám 1,5hrnku rýže) a zeleninu (dle Vašeho výběru). Zalít vývarem z kuřecích čtvrtek (poměr 1díl rýže:2díly vývaru) v tomto případě 3hrnky vývaru. Pokud máte málo vývaru, dolít vodou. dle chuti osolit. přidat 2-3kuličky nového koření. toto vše přelít do zapékací nádoby a dát péct do trouby. hladina vývaru je většinou těsně nad hranou surovin. pečeme cca 1hodinu - ochutnat, jakmile je rýže hotová, je hotová i večeře. já používám nádobu tuperware Ultra Pro a trvá to 35-40min. a je to supr, že je to rychlejší. jinak chutná výborně i z klasické zapékací nádoby. Nutno přikrýt víkem !!! oschlo by to zvrchu.
Navrch posypat strouhaným sýrem a k tomu nakládaná červená řepa na kyselo.. tak to máme rádi my. Naše 2,5letá dcera to jí taky i s tou řepou a moc jí to takto chutná.. takže dobrou chuť kuchařinky..
Navrch posypat strouhaným sýrem a k tomu nakládaná červená řepa na kyselo.. tak to máme rádi my. Naše 2,5letá dcera to jí taky i s tou řepou a moc jí to takto chutná.. takže dobrou chuť kuchařinky..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé