Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

"Bagely" - pečivo

0.0
"Bagely"  - pečivo

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 100g polohrubé mouky ( místo polohrubé můžeme použít celozrnnou mouku), 30g droždí, 200ml mléka, 70ml vody, 1 lžíce cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 1 vejce, 50g změklého másla. Na potření 1 rozšlehané vejce a slunečnicová semínka na posypání + 1 kulaté vykrajovátko

Po upečení rozkrojit a naplnit např.vlašským salátem či sýrem,plátkem šunky,čerstvou zeleninou atd.atd.,zkrátka podle chuti:)

Postup přípravy

Těsto necháme vypracovat a nakynout v domácí pekárně-všechny suroviny na těsto vložíme do pekár.formy,droždí pouze nadrobíme do mouky,kvásek neděláme.Zapneme program na přípravu těsta.
Hotové těsto rozdělíme na vále na stejně velké kousky (velké podle toho,jak a kolik kousků chceme upéct:)).
Z každého kousku těsta vytvarujeme bochánek,mírně ho splácneme dlaní a přesuneme na plech vyložený pečícím papírem.Pak vezmeme kulaté vykrajovátko a vykrojíme v bochánku otvor.Takto pokračujeme do zaplnění plechu.Z vykrojených koleček můžeme vypracovat buď další bochánek a nebo je upéct a děti pak mohou mít malé bobánky na svačince:)
Necháme na plechu ještě 15-20minut kynout,pak je potřeme rozšlehaným vejcem,posypeme semínky a vložíme do vyhřátí trouby,kde pečeme při 180°C 20- 25minut,do zezlátnutí pečiva.

Zdroj:maminčiny recepty.cz

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nigina 27. 3. 2010, 10:50
Tiež mám recept na bagel a v ňom sa píše, že bagely sa pred pečením vkladajú do vriacej vody a majú sa povariť 1 - 2 minúty...neskúšali ste? Ja sa nejak bojím ísť do toho. :-$ Tu je ten recept http://www.apetitonline.cz/recepty/1041-bagel-z-new-yorku.html ale asi vyskúšam radšej ten váš *-) (hello)
JADOL 27. 3. 2010, 10:25
mooooc dobré :-) :-) :-) už mám v oblíbených (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 29. 12. 2009, 17:29
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie