Německá polévka podle mojí babičky
Potřebné ingredience
asi 4 brambory, 1 smetana, 2 vejce, sůl, ocet, nové koření, bobkový list, pepř celý
Postup přípravy
brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření (ne ocet) a vaříme do poloměkka, ve smetaně rozkvedláme 1 lžíci hladké mouky a přidáme k bramborám, dolejeme vodu do požadovaného množství polévky... pak okyselíme octem, provaříme a přidáme dvě vejce, pak už jen opatrně promíchám, aby se vajíčka úplně nerozpadla... Tahle polévka se možná jmenuje jinde jinak, ale nám jí takhle vařila babička a moc nám chutnala...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Handulka0
(upraveno)
7. 2. 2010, 19:08
Taky vařím podobnou,přidávám do ní mrkev na kolečka,kyselé houby a nakonec kopr, je po babičce,která bydlela na Slovensku v Děvíně a jmenuje se DURČINA



nahlásit

Danuska10
(upraveno)
7. 2. 2010, 18:57
Ahoj, taky vaříme, u nás se polévce říká "Domikát", je opravdu výborná

nahlásit
Mončika
(upraveno)
30. 12. 2009, 12:02
ahoj. Som síce zo Slovenska a to z mesta kde niekedy(do skončenie vojny) žilo veľa nemcov /Dobšiná/. Varím tiež túto polevku vylepšenú o klobásku,ktorá sa dá variť hneď so zemiakmi.Voláme ju fišlebert. Asi je to nejaká skomolenina predpokladám - rýchlej polievky.
nahlásit