Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Kynuté koláče naší babičky

0.0
Kynuté koláče naší babičky

Potřebné ingredience

TĚSTO: žloutek 2 ks, cukr krupice 100 g, mléko 250 ml, olej 100 ml, hladká mouka 500 g, sůl, droždí 50g DROBENKA: polohrubá mouka 90 g, máslo 60 g, cukr moučka 60 g MAKOVÁ NÁPLŇ: drcené piškoty, mletý mák, cukr moučka, mléko TVAROHOVÁ NÁPLŇ: cukr moučka podle chuti, tvaroh 1 kostka, žloutek 1 ks OŘECHOVÁ NÁPLŇ: ořechy 150 g, cukr moučka 80g, mléko 2dcl, vanilkový cukr 1 ks, rum 1 lžička, namleté piškoty 2 lžíce

Postup přípravy

Z trochy mléka a cukru zaděláme kvásek. Pak ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme placky (vyjde jich tak cca 20 ks, na koláče velikosti asi tak jako je houska), na které dáme tvarohovou náplň a zabalíme do bochánku, který dáme na plech vykynout.
Vykynutý bochánek roztlačíme do tvaru koláče, po krajích potřeme vajíčkem a na prostředek rozetřeme náplň a posypeme drobenkou. Kynuté koláče pečeme v předehřáté troubě na 200°C. V horkovzdušné bych volila trochu méně. Jinak pečení je rychlé cca 10-15 minut, raději hlídejte.

Maková náplň: Zahřejeme mléko s cukrem, dosypeme mák, zahustíme piškoty a dochutíme cukrem a rumem.

Ořechová náplň: Postupujeme stejně jako u makové. Piškoty dáváme jen v případě nutnosti. Místo rumu používám rumové aroma Dr. Oetker.

Tvarohová náplň. Vše jen smícháme.

Na drobenku - prsty promačkáme cukr, mouku a máslo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 21. 1. 2010, 12:01
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie