(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
"Mokrý pes" - aneb jablečný dort
Potřebné ingredience
asi pro 4 osoby - balíček piškotů (necelý), 4 jablka, citr.kůra, 1/2 van.cukru, 3 lžíce cukru - podle chuti, citr.šťáva, půl litru vody, 1 van.puding.
Postup přípravy
jablka oloupat a bud nakrájet na maličký kostičky nebo nastrouhat (jak kdo má rád, strouhaná potom v zákusku nejsou cítit, já radši kousky), přidáme 0,25 l vody, cukr van. i krystalový, kousek citr.kůry pro vůni, trošku citr. sťávy, přivedeme k varu, vaříme asi 10 minutek, do rozvařené kaše vmícháme rozmíchaný puding ve zbylé vodě a povaříme ještě asi 2 minutky.
Nějakou nádobu si vyložíme potr. folií, dno poklademe piškoty na to vrstvíme uvařenou směs a střídame s další řadou piškotů - pokládáme piškoty i na boky nádoby. Končíme piškoty. Dáme do chladna ztuhnout. Podáváme se šlehačkou.
Nějakou nádobu si vyložíme potr. folií, dno poklademe piškoty na to vrstvíme uvařenou směs a střídame s další řadou piškotů - pokládáme piškoty i na boky nádoby. Končíme piškoty. Dáme do chladna ztuhnout. Podáváme se šlehačkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
24. 1. 2010, 16:52
joooooooooooooo je skvělý