(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Rychlý pařížský krém
Potřebné ingredience
5 lžic vody,10 dkg cukru, 2 lžíce kaka, 2 žloutky, 10 dkg másla
Postup přípravy
Do kastrolu dáme 5 lžic vody, 10 dkg cukru (může být krupice), a 2 lžíce kakaa. Toto necháme převařit, nesmí se to připálit. Po vystydnutí přidáme 2 žloutky a 10 dkg másla. Vyšleháme ve hladký krém.
Tento recept mám již hodně dlouho a získala jsem ho ve výrobně dortů. Je velmi rychlý , vůbec není pracný a je velice dobrý. Nic se na něm nedá zkazit a tak je vhodný na rychlé pohoštění, namazat na dortový korpus a je hotovo. Podobá se to pařížskému krému .
Tento recept mám již hodně dlouho a získala jsem ho ve výrobně dortů. Je velmi rychlý , vůbec není pracný a je velice dobrý. Nic se na něm nedá zkazit a tak je vhodný na rychlé pohoštění, namazat na dortový korpus a je hotovo. Podobá se to pařížskému krému .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JitkaKr
(upraveno)
27. 1. 2011, 7:13
Tento krém už jsem dělal několikrát a je úplně super - jednoduchý a chutný. Děkuji za recept.
dominok
(upraveno)
16. 8. 2007, 15:27
Jani, díky za super rychlý krémík a ještě k tomu výborný - dělala jsem takový dnes poprvé
klient
(upraveno)
16. 8. 2007, 21:23
@dominok
Díky také a protože jsem ho už hodně dlouho nedělala , tak jsem si nebyla jistá , jestli jsem to správně popsala. Nám taky vždy chutnal.On je z cukrářské výrobny, kde jsem měla známou a tak mi dala různá těsta a krémy. Oni znají různé fígle a tak něco řekla. Jinak se s tím nerada svěřovala. Je to jejich tajemství a ten jsem z ní vydyndala a jako správná drbna poslala dál.
dominok
(upraveno)
16. 8. 2007, 22:18
@klient
Šikulka
klient
(upraveno)
17. 8. 2007, 21:18
@dominok
Tak jsem ho dnes také zase po dlouhé době dělala a je skutečně dobrý. Dlouho jsem šlehala to máslo,do jemna, přidala jsem tam trochu rumu a pouze jeden žloutek.. Myslím , že by to bez těch žloutků šlo taky. Vařila jsem to dost dlouho tak trochu do husta a míchala- no asi 5 minut. Je skutečně hodně jemný a krásně se roztírá. Nyní je už na piškotu a chladí se v lednici. Zítra se na něj už těším. Jana