Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Rychlý pařížský krém

0.0
Rychlý pařížský krém

Potřebné ingredience

5 lžic vody,10 dkg cukru, 2 lžíce kaka, 2 žloutky, 10 dkg másla

Postup přípravy

Do kastrolu dáme 5 lžic vody, 10 dkg cukru (může být krupice), a 2 lžíce kakaa. Toto necháme převařit, nesmí se to připálit. Po vystydnutí přidáme 2 žloutky a 10 dkg másla. Vyšleháme ve hladký krém.
Tento recept mám již hodně dlouho a získala jsem ho ve výrobně dortů. Je velmi rychlý , vůbec není pracný a je velice dobrý. Nic se na něm nedá zkazit a tak je vhodný na rychlé pohoštění, namazat na dortový korpus a je hotovo. Podobá se to pařížskému krému .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JitkaKr 27. 1. 2011, 7:13
Tento krém už jsem dělal několikrát a je úplně super - jednoduchý a chutný. Děkuji za recept. (Y) (Y) (L)
dominok 16. 8. 2007, 15:27
Jani, díky za super rychlý krémík (Y) a ještě k tomu výborný (clamp) - dělala jsem takový dnes poprvé ;-)
klient 16. 8. 2007, 21:23
@dominok Díky také a protože jsem ho už hodně dlouho nedělala , tak jsem si nebyla jistá *-) *-) *-), jestli jsem to správně popsala. Nám taky vždy chutnal.On je z cukrářské výrobny, kde jsem měla známou a tak mi dala různá těsta a krémy. Oni znají různé fígle a tak něco řekla. Jinak se s tím nerada svěřovala. Je to jejich tajemství a ten jsem z ní vydyndala a jako správná drbna poslala dál. (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle)
dominok 16. 8. 2007, 22:18
@klient Šikulka :-)
klient 17. 8. 2007, 21:18
@dominok Tak jsem ho dnes také zase po dlouhé době dělala a je skutečně dobrý. Dlouho jsem šlehala to máslo,do jemna, přidala jsem tam trochu rumu a pouze jeden žloutek.. Myslím , že by to bez těch žloutků šlo taky. Vařila jsem to dost dlouho tak trochu do husta a míchala- no asi 5 minut. Je skutečně hodně jemný a krásně se roztírá. Nyní je už na piškotu a chladí se v lednici. Zítra se na něj už těším. Jana (wash) (wash) (tudledudle) (tudledudle) (C) (C) (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie