(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Kynuté-nekynuté těsto: na koláče, buchty, knedle i koláčky:-)
Potřebné ingredience
30 dkg hl. mouky, 30 dkg polohr. mouky, 2 dcl oleje, 4 žloutky, špetka soli Kvásek: 1/4 l mléka ovlažit, 3 lž cukru moučka, 8 dkg droždí
Postup přípravy
Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme kvásek, zpracujeme těsto a HNED můžeme pracovat dále:-)
u koláče NA NÍZKÝ PLECH POUŽÍVÁM 1/2 DÁVKY.
Když necháte kynout, nenechávejte "překynou" vícekrát. Těsto má pak tendenci řídnout. Jinak je naprosto famózní:-)))
u koláče NA NÍZKÝ PLECH POUŽÍVÁM 1/2 DÁVKY.
Když necháte kynout, nenechávejte "překynou" vícekrát. Těsto má pak tendenci řídnout. Jinak je naprosto famózní:-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Epicharis
(upraveno)
14. 3. 2010, 13:24
Úžasné, skvěle se s ním pracuje i výborně chutná.
LuckaŠ
(upraveno)
21. 3. 2010, 15:48
@Epicharis
A proto ho mám tak ráda
Ilonáček
(upraveno)
17. 2. 2010, 21:38
je výborné
LuckaŠ
(upraveno)
19. 2. 2010, 10:54
@Ilonáček
Ilonko děkuji. Snad vám chutnaly i ostatní recepty, na které jste koukala