Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Diplomatické řezy

0.0
Diplomatické řezy

Potřebné ingredience

6 vajec, 180 g moučkového cukru, 3 sáčky mandlového pudinku (může být vanilkový), 1/2 prášku do pečiva, rybízová marmeláda, 2 balíčky kulatých piškotů, 1/4 l silné černé kávy + 1/4 l rumu, 3x čokoláda Kaštany (tyčky), trochu másla Krém: 280 g másla, 30 g hladké mouky, 1/4 l mléka, 150 g moučkového cukru

Postup přípravy

V první řadě si oddělíme žloutky a bílky. Nejprve utřeme žloutky s cukrem, poté přidáme 3 pudinkové prášky smíchané s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh s bílků, ušlehaný se špetkou soli.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo na pečící papír a v mírně předehřáté troubě upečeme.
Piškot necháme vychladnout.

Mezitím co nám vychladne piškot si připravíme jíšku na krém ze 30 g hladké mouky a 30 g másla, přilijeme mléko a uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout. Zbytek másla (250 g) našleháme s cukrem a po částech zašleháváme vychladlou jíškovou kaši.

Vychladlý piškot potřeme rybízovou marmeládou. Poklademe 2 balíčky kulatých piškotů, které nejprve namáčíme ve směsi kávy a rumu. (Je možné je také potřít). Nešetřete, nejlepší je, když opravdu hodně nasáknou. Poté potřeme připraveným krémem.

Celé řezy opatrně polijeme rozpuštěnými Kaštany s trochou másla. Dáme ztuhnout do lednice nejlépe na 24 hodin. Nejlepší je uleželá.

Nakrájíme na řezy a podáváme. Je vynikající, dělali jsme ji poprvé a nezbylo nic. :-)

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 20. 2. 2010, 20:49
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie