Řezy capuccino - ŽÁDNÁ MOUKA

Potřebné ingredience
5 vajec - žloutky a bílky, 165 g moučkového cukru (60 g + 60 g + 45 g), 45g kakaa + trocha na posypání, NÁPLŇ: 150 ml smetany na šlehání, 225 g plnotučného krémového sýra (Žervé, Fenix, Lučina ...), 30 g na hrubo nastrouhané čokolády na vaření, KRÉM: 2 lžíce horké vody, 2 lžičky instatní kávy, 225 g moučkového cukru, 225 g změklého másla, NA OZDOBU: čokoládová "kávová" zrnka ( nebo čokofloky)
Postup přípravy
Pečící papír posypeme zlehka kakaem a upečený plát (tenký cca 5 mm) na něj přeneseme - překlopíme a papír, na kterém se pekl, opatrně sejmeme. Ořízneme okraje a necháme vychladnout.
NÁPLŇ: Ušleháme si šlehačku. Ve vyšší míse el. šlehačem utřeme zbylý moučkový cukr (45 g) s krémovým sýrem. Přimícháme strouhanou čokoládu a zlehka vmícháme šlehačku. Dáme do chladničky uležet.
KÁVOVÝ MÁSLOVÝ KRÉM: V šálku rozmícháme kávu s horkou vodou. Ve větší míse el. šlehačem třeme moučkový cukr s máslem ( 5-10 min). Postupně přidáváme rozpuštěnou kávu a třeme krém do hladka.
Čtvrtinu si oddělíme na následné zdobení.
ZPĚT K PLÁTU: Rozkrojíme ho napříč ( já ho krájím podél delší strany, aby se nás podělilo více) na 3 stejné díly. Jeden z pruhů položíme na mísu a potřeme polovinou náplně ze sýra, dáme další plát a na něj druhou polovinu náplně a zakončíme posledním plátem. Po stranách i na povrchu potřeme máslovým kávovým krémem. Zdobícím sáčkem si uděláme rámeček na horní ploše dortu a do něj uděláme mřížku (viz foto). Do každého čtverečku vložíme "kávové" zrnko. Dáme vychladit a ... PAPAAAAAME.

Tak takhle to bude vypadat.

příprava plechu

žloutky do běla

Sníh z bílků

vše smícháno a hurá na plech

šup do vyhřáté trouby

na posypaný papír vyklopit hotový plát, ale nezlomit !

Krájíme plát - prsty vynecháme, protože sem maso rozhodně nepatří (to si necháme třeba na gulášek, tam se to ztratí :-))

suroviny na náplň: žervé dávám 3 kostky, i když jedna je 90 g, o tu trochu více to nevadí, ono se to nakonec přece jenom sežervé nebo snad sežere? :-)) můžete dát trochu víc cukru, pro lepší orentaci zase 60 g

natíráme a neujídáme ...

a skládáme vrstvičky, jako dětičky ve školce kostičky

namažeme (ale né sebe, stačí tu skládačku)

. . . a pochválíme si vlastní hotový výtvor (stejně to za nás nikdo jiný neudělá)

Protože jsem nikde nesehnala ta čokoládová "kávová" zrnka, tak používám tohle. Mají to v každém hypermarketu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




















