Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Základní žloutkový krém

0.0
Základní žloutkový krém

Potřebné ingredience

1 litr mléka, 15 dkg krém.prášku ( jsou to 4 sáčky vanilkového pudinku), 25 - 30 dkg cukru kr.

Postup přípravy

Z části vlažného mlíka rozmícháme krém.prášek (puding), zbylé mléko s cukrem svaříme a do vroucího nalejeme za stálého míchání rozmíchaný krém.prášek.Vaříme dvě minuty ( krém se začne odlepovat ode stěn),sundáme z plamene,pendáme nejlépe do nějaké velké mísy a potom šleháme do vychladnutí.
Po vychladnutí do něho zašleháme máslo. Já dávám na 1litr 4 obyčejné 250g másla.A máte krém, který si můžete ochutit podle svých představ - kakaem,oříškama,kokosem,nastrouhanou čokoládou....
Pokud chcete hnědý krém tak ho obarvěte kakaem ( já používám Holandské kakao, je tmavší).
A pokud chcete aby krém měl jinou příchuť než vanilkovou tak místo vanilkového pudinku použijte třeba banánovej puding,malinovej ....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

žingi 12. 3. 2010, 20:27
nemáte tam ani jeden žloutek,tak proč žloutkový *-) *-) *-) tu máte jen puding *-) ale jinak cukrovíčko a dort máte nádherné
VendaObst 15. 3. 2022, 15:48
@žingi Ano není tam ani jeden žloutek. To se jenom tak název jmenuje
Kačurka 14. 3. 2011, 12:28
zajímavý žloutkový krém
Ilonáček 12. 3. 2010, 20:25
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie