(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Bažantí směs

Potřebné ingredience
1 bažant, 60 g slaniny, 60 g másla, 2 dl červeného vína, cibule, mouka, 80 g žampionů ( mohou být i sušené houby) 1 lžíce rybízové marmelády, worcester, bobkový list, pepř, tymián, sůl
Postup přípravy
Bažanta stáhneme a pečlivě vykostíme. MAso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme část másla, přidáme na drobné kostičk ynakrájenou slaninu a když zesklovatí vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Pak přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a špetku tymiánu. Osmahneme, zaprášíme lžící mouky, promícháme , přidáme máslo, houby, oerstujeme , zakápneme worcestrem a zalijeme červeným vínem. Podusíme ( pokud je třeba ještě přilijeme víno) Před dokončením dochutíme lžící rybízové marmelády. Před podáváním vyjmemem bobkový list.
Podáváme s bramborovými kroketami.
Podáváme s bramborovými kroketami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

mimicek
(upraveno)
31. 1. 2025, 22:07



nahlásit

nasta77
(upraveno)
7. 1. 2017, 18:40
Výborné
nahlásit

congo
(upraveno)
8. 11. 2015, 14:25
Výborné!
Moc nám chutnalo.

nahlásit
jondam
(upraveno)
4. 12. 2014, 12:27
Děkuji moc za recept
Nic lepšího z bažanta jsem nejedla!!!!!!



nahlásit