Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Preburdin BAŽANT

0.0
Preburdin BAŽANT

Potřebné ingredience

bažant, slanina na prošpikování (asi 100-150g), několik zrnek jalovce (12), nového koření (12) a sůl (2 - 3 polévkové lžíce), bobkový list (3 větší), máslo (150-200g), červené víno (100-150ml), příloha - rýže, bramborové pyré

Postup přípravy

Tento recept mi v diskusi "RECEPTY" poradila maminka Iva s nickem PREBURDA.
Dělává ho tak, že bažanta celého, nebo rozčtvrceného (lépe je skutečně celého) prošpikuje lehce anglickou slaninou (já použila slaninu bez kůže a bylo to také vynikající). Potom si rozdrtí zrnka jalovce a nového koření a smíchá se solí dohromady, tuto směs pak do bažanta zevnitř i z vnějšku vetře. Bažant se dá do misky, přidá se k němu bobkový list a přelije se rozpuštěným máslem a nechá 2dny v lednici odpočinout přesně v takovém stavu, v jakém to v míse po polití máslem skončí. (Já nechala 3 dny a ničemu to nevadilo.) Potom se tak, jak je, dusí doměkka podlíváním červeným vínečkem a v závěru se dopeče v troubě dozlatova. Podává se s bramborovým pyrém a salátem z červeného zelí. (Manžel chtěl rýži, tak dostal rýži, a já dostala chuť na šťouchané brambory s cibulkou na sádle, tak jsem si to tak připravila, a obojí bylo dobré!)
Všem dobrou chuť!

P.S.: Ivi, díky, fakt to byla neskutečná mňamina... a manžel mě chválil a chválil, a celý dům voněl od 4. patra až po přízemí, a vůně se linula až na parkoviště... nelžu!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

brzdule 12. 12. 2009, 12:52
musím Vás moc pochválit, je to opravdu skvělý recept (Y), bažanta jsem dělala poprvé, měla jsem z toho trochu strach, zvěřina mi moc nechutná. Nakonec jsme si pochutnali všichni (pl) (clamp) (clamp). Díky !!
mohos 12. 12. 2009, 21:13
@brzdule Marti, mám velkou radost, že Vám chutnalo :-) :-) :-)!
Preburda 2. 4. 2006, 14:22
Ahojky Moničko :o) Děkuji mooooc za slova chvály, opravdu nevím co říct :-$. Jsem ráda, že Vám chutnal a že jsem Vám dala tip, jak na to ;-) :-) A děkuji za originální název receptu.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie