GRILOVACÍ SMĚSI NA MASA +++
Potřebné ingredience
CHILI SMĚS:............. 1 Šálek rajčatové štávy, 2 rozdrcené chili papričky, 2 lžíce cukru, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1 lžička worčestrové omáčky, 3 stroužky utřeného česneku. MEDOVÁ SMĚS:........... 1 šálek jahodovéo džemu, 3 lžíce medu, 1 lžíce oleje, 1 lžička vinného octa, 1 lžička soli, půl lžičky skořice. ZÁZVOROVÁ SMĚS:.......... 4 lžíce přírodního cukru, 4 lžíce vinného octa, 1 lžička soli, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje, 1 lžička mletého zázvoru. SOJOVÁ SMĚS:........ 1/4šálku nakrájené cibulové natě, 1/3 šálku sojové omáčky, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce oleje, 1 lžička worčestrové omáčky.AŽ PO TUHLE SMĚS PŘIPRAVUJEM ZA STUDENA. OSTRÁ SMĚS:...... 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2/3 šálku kečupu, 2 lžíce vinného octa, 2 lžičky cukru, 1 lžička chili koření, 1/2lžičky soli, 1/2 lžičky ostré hořčice. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený e solí.Přidáme ostatní přísady a vše asi 5 minut dusíme za stálého míchání na mírném ohni.Maso potřeme teplou směsí a po vychladnutí dáme uležet.
Postup přípravy
1 lžička chili koření,
1/4 šálku světlého piva,
1 lžíce sojové omáčky,
1 lžíce oleje,
1/2 lžičky cukru,
1/2 lžičky soli,
1 nadrobno nakrájená cibule,
1 lžička pnotučné hořčice,
několik kapek tabaska.
HAVAJSKÁ SMĚS:
1/4 šálku citronové štávy,
2 lžíce oleje,
1 lžička kari koření,
1 lžička mletého zázvoru,
1 lžička soli,
3/4 lžičky cukru,
1 stroužek česneku.
Připravujeme za studena.Stroužek česneku utřeme se solí a smicháme s ostatníma přísadama za studena.
BAZALKOVÁ SMĚS:
1 lžička sušené nebo čerstvé bazalky,
4 lžíce másla,
1lžíce citronové štávy,
3/4 lžičky soli,
1/4 lžičky mletého pepře.
Máslo rozehřejeme a pozvolna do něj všechny přísady přimícháme.
MEXICKÁ MARINÁDA:
1/3 šálku oleje nejlépe olejového,
2 stroužky česneku,
1/3 šálku vinného octa,
1/3 šálku jablečného džusu,
1 lžička chili koření,
1 lžička cukru,
1 lžička soli,
1/4 lžičky mletého pepře.
Na rozehřátém oleji krátce osmažíme utřený česnek, vmícháme ocet, džus,chili koření,cukr,sůl,pepř, a prohříváme za stálého míchání do zhnědnutí.Tato marináda dodává kuřecímu a rybímu masu zlatavou barvu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé