(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Domácí rýžová kaše
Potřebné ingredience
rýže kojenecká voda kojenecké/mateřské mléko
Postup přípravy
Rýži propláchněte a dejte vařit do většího množství vody. Když je rýže rozvařená, slijte vodu a přimíchejte kojenecké/mateřské mléko v odpovídajícím množství. Nechte chvíli stát, aby rýže nasákla mléko a poté rozmixujte. Kaši je možné podávat nasladko (s ovocem nebo cukrem) i naslano (se zeleninou).
Tip:
Pro nejmenší děti je třeba rýži rozvařit opravdu do měkka, k tomu se hodí např. jasmínová nebo basmati rýže.
Práci si výrazně urychlíte, pokud použijete instantní rýžovou krupici (např. od firmy Nestlé). V prodejnách zdravé výživy mají zpravidla na výběr větší množství instantních obilných krupiček, pro nejmenší děti se kromě rýžové hodí např. pohanková nebo kukuřičná.
Tip:
Pro nejmenší děti je třeba rýži rozvařit opravdu do měkka, k tomu se hodí např. jasmínová nebo basmati rýže.
Práci si výrazně urychlíte, pokud použijete instantní rýžovou krupici (např. od firmy Nestlé). V prodejnách zdravé výživy mají zpravidla na výběr větší množství instantních obilných krupiček, pro nejmenší děti se kromě rýžové hodí např. pohanková nebo kukuřičná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé